A. Armonaitė: ES kovos su prievarta priemonė turi būti priimta greičiau nei per pusmetį | kl.lt

A. ARMONAITĖ: ES KOVOS SU PRIEVARTA PRIEMONĖ TURI BŪTI PRIIMTA GREIČIAU NEI PER PUSMETĮ

  • 14

Tęsiantis Lietuvos ir Kinijos ginčams, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį paragino greičiau nei per pusmetį priimti Europos Sąjungos (ES) kovos su prievartos veiksmais priemonę.

„Mums svarbu, kad tai būtų greičiau nei už pusmečio, mums svarbu, kad tai būtų pritaikoma Lietuvos situacijai, nes Kinija nėra deklaravusi jokių sankcijų“, – LRT televizijos laidoje trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Ministrė teigė išgirdusi iš Prancūzijos, jog tai bus šios šalies prioritetas šių metų pirmąjį pusmetį pirmininkaujant ES.

„Pirmininkaujanti Europos Sąjungai Prancūzija pasakė, kad vadinamasis „anti-coercion instrument“ (...) turi būti greičiau ir kad tai bus prioritetas jų pirmininkavimo metu“, – teigė ministrė.

Pasak A. Armonaitės, Kinijos spaudimo Lietuvai poveikį jaučia visa ES rinka, todėl tai yra bendras jos iššūkis.

„Reikia pasakyti, jog nepatogumų dėl nedeklaruotų Kinijos pritaikytų prekybos apribojimų patiria ne tik Lietuvos verslas. Patiria visos Europos Sąjungos verslas, kuris turi partnerystes su lietuviškomis įmonėmis“, – tvirtino ministrė.

A. Armonaitės teigimu, Lietuva turi reikšmingai pagerinti investicinę aplinką, kad „iš šitos krizės išeitume stipresni“.

Lietuvos verslininkai teigia patyrę įvairių prekybos su Kinija apribojimų po to, kai Vilniaus ir Pekino santykiai nugarmėjo į žemumas Lietuvai leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei, pavadinime naudojant salos vardą.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Kinija nori Lietuva laikyti po padu .Mūsų valdžia stengesi žemai nusilenkti jų norams.

D

Žiurkė

Anonimas

Kodel specialistai neįvertina Armonaites stovi .Veidas sako ,kad ji naudoja kažkokias priemones nuo kurių apdujusi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS