A. Armonaitė kreipiasi į prezidentą: prašo vetuoti įstatymą dėl Lukiškių aikštės | kl.lt

A. ARMONAITĖ KREIPIASI Į PREZIDENTĄ: PRAŠO VETUOTI ĮSTATYMĄ DĖL LUKIŠKIŲ AIKŠTĖS

  • 28

Sostinės mero Remigijaus Šimašiaus politinė bendražygė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė kreipiasi į šalies prezidentą Gitaną Nausėdą su prašymu vetuoti Lukiškių aikštės memorialinio statuso įstatymo projektą.

Pasak A. Armonaitės, įstatymo projektas savo turiniu neatitinka esminių įstatymo požymių ir negali būti įstatymo reguliavimo objektas. Konstitucinis Teismas savo nutarimuose ne kartą konstatavo, kad įstatymai nustato bendro pobūdžio taisykles.

Taip pat, kaip teigiama kreipimesi, įstatymo projektas galimai prieštarauja savivaldos autonomijos principui. Ji teigia, kad savivaldybės pagal Konstitucijos bei įstatymų apibrėžtą kompetenciją veikia laisvai ir savarankiškai.

Akcentuojama, kad įstatymo projektas galimai prieštarauja teisės teorijoje pripažįstamam principui, kad įstatymas atgaline data negalioja. Galiausiai A. Armonaitė išreiškė abejonę, ar įstatymo projektas turėjo būti priimtas skubos tvarka.

Vilniaus Lukiškių aikštėje praeitą savaitę atidarius dirbtinį paplūdimį, toks sprendimas sulaukė gausybės komentarų viešojoje erdvėje. Supiltu pliažu piktinasi ne tik valdantieji, tačiau ir konservatoriai bei kai kurie istorikai – jų teigimu, aikštė, kurioje vyko tragiški įvykiai, nėra tinkama vieta tokioms pramogoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

antanas

Pagal jos provokacines akcijas, ji neturi jokios moralinės teisės į Lietuvos prezidenta, kai jos veika atitinka teroristinės valstybės užsakymams.

jūra

armonaite esi apgailėtina,nes nežinai ką reiškia žodžiai IŠ PRAEITIES TAVO SŪNŪS TE STPRYBĖS SEMIAS

pilietis

Lietuvos piliečiai labai nusiviltų Prezidentu, jeigu jis vetuotų įstatymą dėl Lukiškių aikštės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS