A. Armonaitė: Laisvės partija dėl partnerystės durų trankyti neketina | kl.lt

A. ARMONAITĖ: LAISVĖS PARTIJA DĖL PARTNERYSTĖS DURŲ TRANKYTI NEKETINA

Valdančioji Laisvės partija durų trankyti dėl partnerystės neketina ir žada, kad „tas klausimas bus sprendžiamas, kol bus išspręstas“, tačiau surinkti reikiamus balsus yra „beprotiškai sunku“, sako partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Aš tą sakau per visą šitą kadenciją, kad Lietuva vėluoja išspręsti šitą problemą ir tai mūsų netenkina, bet neslėpsiu, ir net nėra ką slėpti, viskas matosi akivaizdžiai, yra beprotiškai sunku surinkti pakankamą balsų skaičių. Žinoma, kad mes toliau nenuilstamai žiūrėsime, kaip tų balsų daugiau surinkti, ir tas klausimas bus sprendžiamas tol, kol Laisvės partija bus politikoje ir kol tas klausimas bus išspręstas“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė ministrė.

Klausiama, ar Laisvės partija svarsto palikti valdančiąją koaliciją, jei partneriai nepalaikys partnerystę įteisinančio Civilinės sąjungos projekto, A. Armonaitė sakė, kad jų partija „koncentruojasi į darbų padarymą, o ne kažkokį durų trankymą“.

„Nuo žmogaus teisių klausimų prasideda Laisvės partijos programos planavimas ir tai lieka prioritetas, aš galiu tik dar ir dar kartą apgailestauti, kad tu Seimo nariams paruoši viską, reikia mygtuką paspausti, ir net tie, kurių programose tai (tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimas) yra, to nepadaro“, – kalbėjo Laisvės partijos vadovė.

Valdančiųjų atstovų parengtas tos pačios lyties asmenų partnerystę įtvirtinantis Civilinės sąjungos įstatymo projektas yra apsvarstytas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, bet neteikiamas į plenarinių posėdžių salę svarstymui.

Partnerystės instituto oponentai Seime yra parengę projektą, kuris Civiliniame kodekse įtvirtintų artimo ryšio sąvoką.

Minimus du alternatyvius projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius, Seimas ėmėsi nagrinėti pernai gegužę.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą kaip kompromisinį pateikė lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą remiantys valdančiųjų frakcijų atstovai, o Civilinio kodekso pataisas dėl artimo ryšio įteisinimo palaiko konservatyvesni parlamentarai.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą parengę politikai laiko jį kompromisiniu, lyginant su pernai Seime atmestu Partnerystės įstatymo projektu.

Kritikai sako, kad jis savo reguliavimu yra panašus į santuokos ar šeimos santykius, todėl labiau tinkamas „artimo ryšio“ projektas.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms.

Keli ankstesni liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime buvo nesėkmingi.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Laisves

Narkotikams,kanapems ,siknytems,viskam ,tokia partija Laisves viskam .

prabudo ..............

....... tik koks užkratas - Laimo liga ar erkinis encefalitas''partneriams'' pavojingesnis smulkiau neišaiškino

DIEDUKAS

ČIA NE LAISVĖS,O LAISVOS SUBINĖS SU REIFU PARTIJA...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS