Artėja prezidento rinkimų kampanijos finišas: paaiškėjo, kas surinko daugiausiai aukų | kl.lt

ARTĖJA PREZIDENTO RINKIMŲ KAMPANIJOS FINIŠAS: PAAIŠKĖJO, KAS SURINKO DAUGIAUSIAI AUKŲ

Likus kiek daugiau nei savaitei iki prezidento rinkimų, didžiausia suma savo rinkiminei kampanijai skirtoje sąskaitoje gali džiaugtis savarankiškai save išsikėlęs advokatas Ignas Vėgėlė, skelbia Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pateikti duomenys. Taip pat nemažos finansinės paramos yra sulaukusi ir konservatorių rinkimuose iškelta premjerė Ingrida Šimonytė bei Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas. Visgi šių dviejų kandidatų didžiąją dalį surinktų lėšų sudaro juos delegavusių partijų skirti asignavimai.

I. Vėgėlės sąskaitoje šiuo metu yra daugiau nei 161 tūkst. eurų. Pats kandidatas savo rinkiminei kampanijai yra skyręs 10 tūkst. eurų, maksimalia 17990 eurų suma jį parėmė šeimos nariai tėvas Algirdas Stasys Vėgėlė ir brolis Martynas Vėgėlė, o kandidato mama Eligija Vėgėlienė skyrė 3,7 tūkst. eurų. Visos kitos kandidatui skirtos lėšos surinktos iš fizinių asmenų.

Antrojoje vietoje pagal surinktą finansavimą rinkimų kampanijai rikiuojasi konservatorių kandidatė prezidento rinkimuose I. Šimonytė, surinkusi per 156 tūkst. eurų. Didžiąją dalį, t.y. 150 tūkst. eurų I. Šimonytei skyrė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), savo ruožtu daugiau nei 6 tūkst. eurų surinkta iš mažų fizinių asmenų aukų.

Trečiasis – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ iškeltas kandidatas G. Jeglinskas, surinkęs virš 88 tūkst. eurų. Didžioji G. Jeglinsko rinkiminei kampanijai skirtos paramos dalis – jį delegavusios partijos lėšos, siekiančios 87 tūkst. eurų. Kandidatui per 1,5 tūkst. suaukojo fiziniai asmenys.

Savo ruožtu antrosios prezidento kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda savo rinkiminėje sąskaitoje sukaupęs beveik 73 tūkst. eurų. Visos šios aukos suaukotos fizinių asmenų, pats šalies vadovas lėšų į savo rinkiminę sąskaitą nėra pervedęs.

Tuo metu Laisvės partijos iškeltas kandidatas prezidento rinkimuose Dainius Žalimas yra surinkęs per 62 tūkst. eurų. Laisvės partija D. Žalimo rinkiminei kampanijai yra skyrusi per 27 tūkst. eurų, o visos kitos lėšos suaukotos fizinių asmenų.

Toliau rikiuojasi savarankiškai save prezidento rinkimuose išsikėlęs Eduardas Vaitkus, rinkiminėje sąskaitoje sukaupęs per 45 tūkst. eurų. Didžioji dalis šių lėšų yra fizinių asmenų mažos aukos, taip pat į E. Vaitkaus sąskaitą pervestas ir teismo priteistas 1 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sąskaitos.

Savarankiškai prezidento rinkimuose dalyvaujančio buvusio Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio rinkiminėje sąskaitoje – per 27 tūkst. eurų. 6 tūkst. eurų į savo sąskaitą yra pervedęs pats kandidatas, o kitos aukos suaukotos fizinių asmenų.

Mažiausiai lėšų savo rinkiminėje sąskaitoje turi Darbo partijos iškeltas kandidatas prezidento rinkimuose Andrius Mazuronis. Politiko sąskaitoje – 8,6 tūkst. eurų, iš kurių praktiškai visą sumą (8 tūkst. eurų) A. Mazuroniui skyrė Darbo partija.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Rinksim

tik Vegele.Kiti negaus tinkamo palaikymo, kad susikauti su Nauseda ir Simonyte.

Kęstas

Mūsų valdžioje yra visi komunistai, visi iki vieno. Jeigu ir vokiečiai kabinsis prie jų smarkai pabrangusių senų mašinų, vadinasi, Lietuvoje turėsime dar daugiau senų ir dar labiau dūmingų dyzeliukų, negu anksčiau. Aplinkosaugininkai gaus dar daugiau kyšių. Gyvenimas Lietuvoje labai geras, pasitikslinsiu, kad tik kai kam labai geras. Kadangi Lietuvoje gerą maistą gali nusipirkti tik kyšininkai, tai kūdikius gimdo, gerai privalgę austrių ir viso kito, tik kyšininkai. Tie kūdikiai mato, kad nereikia dirbti, kad kyšininkams yra komunizmas, todėl tie kūdikiai auga laimingiausi pasaulyje. Tai kas čia blogai? (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Anonimas

stuburas su išvaržomis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS