Baigėsi parašų rinkimo terminas prezidento rinkimuose: V. Tutkus į VRK atvyko paskutinėmis minutėmis | kl.lt

BAIGĖSI PARAŠŲ RINKIMO TERMINAS PREZIDENTO RINKIMUOSE: V. TUTKUS Į VRK ATVYKO PASKUTINĖMIS MINUTĖMIS

Ketvirtadienį baigėsi parašų rinkimo terminas pretendentams į kandidatus prezidento rinkimuose.

Daugiau kaip 20 tūkst. parašų, reikalingų norint dalyvauti rinkimuose, ketvirtadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė Laisvės partijos keliamas kandidatas Dainius Žalimas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Giedrimas Jeglinskas, „valstietis“ Aurelijus Veryga.

Taip pat savarankiškai išsikėlę advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus bei buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

„Valdo Tutkaus atstovai įbėgo į VRK pastatą likus keturioms minutėms iki termino pabaigos. Kiek vėliau pasirodė ir pats būsimas kandidatas. Šiuo metu vyksta parašų lapų skaičiavimo procedūra“, – Eltai teigė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė, patikindama, kad pretendento parašai bus priimti.

VRK atstovė taip pat nurodė, kad save išsikėlęs Arūnas Rimkus rinkėjų parašų lapų komisijai ketvirtadienį nepristatė, todėl bus fiksuotas tik jo surinktų elektroninių parašų skaičius.

Be to, apie savo pasitraukimą iš rinkimų ketvirtadienį pranešė ir buvęs pretendentas Gintautas Kniukšta. VRK nurodė sulaukusi jo prašymo atšaukti pareiškinius dokumentus.

Dar kartą savo šansus prezidento rinkimuose bandanti premjerė Ingrida Šimonytė, antrosios kadencijos poste siekiantis Gitanas Nausėda, antisemitiniais pasisakymais pagarsėjęs parlamentaras Remigijus Žemaitaitis bei Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis parašus VRK jau buvo pristatę anksčiau.

Kandidatai į prezidentus parašus rinko tiek popieriniu, tiek elektroniniu būdu. Tiesa, konservatorių keliama I. Šimonytė rėmėjų parašus rinko tik internetu.

Gavusi pretendentų pristatytus parašus, VRK juos kartu su kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodyta informacija patikrins ir priims sprendimus registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip balandžio 11 dienos.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>>>Cha \\\\\.../////

>Uostei?,geriau pauostyk o'Žio barzdą ar mašną,sako oi.

Cha

Parašus kaulino, ir dar pagiriotas visas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS