Baltijos ir kitų NATO šalių pratybos „Open Spirit 2021“ vyks Suomių įlankoje | kl.lt

BALTIJOS IR KITŲ NATO ŠALIŲ PRATYBOS „OPEN SPIRIT 2021“ VYKS SUOMIŲ ĮLANKOJE

  • 2

Pirmadienį prasidės bendros Baltijos ir kitų NATO šalių karinės pratybos „Open Spirit 2021“ („Atvira dvasia 2021“), jos šiemet vyks Estijos teritoriniuose vandenyse – Suomių įlankoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Pasak ministerijos, tarptautinė jūrinių minų paieškos ir išminavimo operacija vyks balandžio 19-29 dienomis, joje šiemet dalyvaus laivai bei narų išminuotojų komandos iš septynių šalių: Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, JAV ir Rumunijos. Taip pat prie mokymų prisideda ir NATO 1-oji nuolatinė priešmininė grupė (SNMCMG1).

Lietuvos kariuomenės Karinėms jūrų pajėgoms operacijoje atstovaus Priešmininių laivų divizionui priskirto „Hunt“ klasės laivo „Kuršis“ įgula, ji mokymų metu sonaro pagalba žvalgys jūros dugną, siekiant aptikti minas bei kitą nesprogusią ir iki šiol saugumui jūroje grėsmę keliančią amuniciją. Šiuos objektus planuojama sunaikinti vietoje, pasitelkiant iš laivo nuotoliniu būdu valdomus robotus, narų išminuotojų pagalbą.

Pagrindinis pratybų siekis – tobulinti laivo įgulos įgūdžius atliekant jūrinių minų paieškos ir išminavimo užduotis veikiant junginyje drauge su sąjungininkų laivais.

Tarptautinės jūros dugno išminavimo nuo istorinių sprogmenų operacijos „Open Spirit“ rotaciniu principu kiekvienais metais vyksta Estijos, Latvijos ir Lietuvos Respublikos teritorinėje jūroje ir išskirtinėje ekonominėje zonoje. Jų metu yra išminuojama nuo keliolikos iki kelių šimtų sprogmenų ir kitos amunicijos, likusios nuo Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kas jei ne globalistu formuojama nato sukelia karine gresme visiems o jie patmys tupi bunkeriuose obam clinto svab soros bil ir kt niekseliai ir toliau zviegdami rusai puola/? tik ? k as ka puola ir kas organizuoja si politbespridela i kuri itraukiamos visos tauteles /os/?...

Nekuklus klausimas...

O tai ne grėsmė Rusijos saugumui, kai tokios pratybos vykdomos Rusijos pašonėje?...Čia klausimas Gabriukui, Nausėdai ir visai landsberginės kiemsargiukų šutvei...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS