Baltijos šalių ir Lenkijos premjerai aptarė veiksmus kovoje su nelegalia migracija | kl.lt

BALTIJOS ŠALIŲ IR LENKIJOS PREMJERAI APTARĖ VEIKSMUS KOVOJE SU NELEGALIA MIGRACIJA

  • 1

Lietuvos ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė kartu su Lenkijos, Estijos, Latvijos premjerais Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu), Kaja Kallas (Kaja Kalas) ir Krišjaniu Kariņiu nuotoliniu būdu aptarė situaciją ES pasienyje su Baltarusija bei tarėsi dėl tolimesnių koordinuotų veiksmų atsakant į Baltarusijos režimo hibridinę ataką.

Premjerai griežtai pasmerkė Baltarusijos režimo pradėtą hibridinį karą prieš ES, o taip pat ir mėginimus panaudoti neteisėtą migraciją kaip politinio spaudimo priemonę, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Susitikime buvo kalbama apie koordinuotas šalių pastangas apsaugant ES išorės sienų integralumą, pabrėžta būtinybė stiprinti ES išorės sienų apsaugą.

Premjerai pažymėjo, kad sudėtinga saugumo situacija Afganistane taip pat kelia ir naujus nelegalios migracijos iššūkius, kuriems reikia būti pasirengus kaip galima geriau.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

geriau

tegul galvoja apie svabo prievartyni zmoniu marmaliavima kurio tiks las 1 nugyvint likusius paverst klusniom /avelem/==========

SUSIJUSIOS NAUJIENOS