Baltijos šalių lyderiai ragina ES susitarti dėl skiepijimo nuo COVID-19 terminų | kl.lt

BALTIJOS ŠALIŲ LYDERIAI RAGINA ES SUSITARTI DĖL SKIEPIJIMO NUO COVID-19 TERMINŲ

  • 0

Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai kreipėsi į Europos Sąjungos institucijų vadovus, ragindami artimiausioje Europos Vadovų Taryboje susitarti dėl ES piliečių kolektyvinio imuniteto pasiekimo tikslų ir terminų.

Gitanas Nausėda, Krišjanis Karinis ir Juris Ratas pakvietė ES lyderius kartu imtis neatidėliotinų veiksmų vakcinavimo proceso spartai ir efektyvumui užtikrinti, pranešė Prezidentūra.

„Siekdami ES kolektyvinio imuniteto tikslo, turime būti ambicingi tiek ES, tiek nacionaliniu lygmenimis. Aiškaus termino nustatymas ir konkretus įsipareigojimas padėtų pagreitinti vakcinacijos procesus“, – teigiama Baltijos šalių vadovų laiške.

Baltijos šalių vadovai akcentavo, kad vakcinavimas yra pagrindinė priemonė, siekiant išsaugoti gyvybes, atlaisvinti karantino suvaržymus ir grįžti prie tvaraus ekonomikų augimo. Šiam tikslui pasiekti būtina didinti vakcinų gamybos pajėgumus ir atsakingai koordinuoti valstybių narių veiksmus.

Lietuvos Prezidentūra antradienį pristatė planus šią vasarą paskiepyti mažiausiai 70 proc. Lietuvos gyventojų. Šį siūlymą planuojama pristatyti ketvirtadienį vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos posėdyje.

Baltijos šalių vadovų laiške atkreipiamas dėmesys ir į būtinybę rasti būdų, kaip padėti Rytų partnerystės valstybėms kovojant su vakcinacijos iššūkiais. Baltijos šalių lyderiai pakvietė Komisiją parengti pasiūlymus dėl bendro ES paramos mechanizmo, skirto padėti ES kaimynėms, sukūrimo.

Baltijos šalių vadovų laiškas išsiųstas Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Charlesui Micheliui (Šarliui Mišeliui), Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen) ir Portugalijos, ES pirmininkaujančios šalies, ministrui pirmininkui Antoniui Costai (Antonijui Koštai).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS