Baltijos šalys, Lenkija, Ukraina siekia blokuoti Rusijos delegacijos įgaliojimus ETPA | kl.lt

BALTIJOS ŠALYS, LENKIJA, UKRAINA SIEKIA BLOKUOTI RUSIJOS DELEGACIJOS ĮGALIOJIMUS ETPA

Baltijos šalys, kartu su Ukraina ir ir Lenkija siekia blokuoti Rusijos delegacijos įgaliojimus Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA), galutinai dėl pasiūlymo bus balsuojama ketvirtadienį.

Kaip informavo Seimo kanceliarijos atstovai, ETPA žiemos sesijai įprastai prasidėjus nuo delegacijų įgaliojimų tvirtinimo, iniciatyvą iškėlė Ukrainos delegacija, ją parėmė Baltijos šalys ir Lenkija.

Asamblėjos Monitoringo komitete toliau bus rengiamas raportas, dėl kurio Asamblėjoje galiausiai bus balsuojama ketvirtadienį.

Norint užginčyti įgaliojimus, reikalinga gauti 30 parlamentarų iš 5 šalių balsų.

Lietuvos delegacijos ETPA pirmininkas Emanuelis Zingeris BNS sakė, kad vien šio klausimo įtraukimas yra „didelis pasiekimas“, tačiau abejoja, ar galutinei iniciatyvai pakaks balsų.

Laimėjome mūšį dėl klausimo įtraukimo į dienotvarkę, bet, man atrodo, užginčijimas nepasibaigs Rusijos išmetimu.

„Laimėjome mūšį dėl klausimo įtraukimo į dienotvarkę, bet, man atrodo, užginčijimas nepasibaigs Rusijos išmetimu (...). Bet tikimės turėti tekstą, kuriame minima, kad Rusija paskelbė Konstitucijos pataisas, kurios dažnai neleidžia Europos Žmogaus Teisių Teismui ir kitiems tarptautiniams teismams veikti Rusijos teritorijoje“, – sakė jis.

E. Zingeris ETPA siekė ir debatų dėl Aleksejaus Navalno neteisėto suėmimo ir kalinimo, tačiau šiai iniciatyvai pritrūko balsų.

Rusija balso teisės Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje ir daugumos kitų savo įgaliojimų šioje organizacijoje buvo netekusi 2014 metais po Krymo aneksijos, o po kurio laiko Maskva pati atsisakė dalyvauti asamblėjos sesijose. Delegacijos veikla atnaujinta nuo 2019 sausio, kai ETPA atmetė Lietuvos iniciatyvą toliau blokuoti Rusijos atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

tkad

Rusai jau buvo išeje iš šitos organizacijos. Europiečiai išpraše kad grižtu atgal. Talibanas nerimsta baladoja kumštukais per stala Lauk kacapai. Beda tokia kad talibanas turi uzduoti nutraukti europos bendravima su rusija (butent tam ši organizacija ir sukurta. Kiek europa kentes talibana nežinia.

Anonimas

Zmones gerieji kiek tas zydas gali sedieti tam seime jau baige zydas prasmirti o ji vis renka i seima kiek jis ten gali tupeti nieko Lietuvai naudos neatneses fui taip pat ir Sysas jau per dauk uzsisedejo seime ar nebuti laikas uzleisti vieta jaunesniem

Pil.

Zingeri, pažiūrėk i veidrodį,kaip paršiukas storas esi.Manau metas mesti svorį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS