A. Bilotaitė: į savo kilmės šalis jau sugrįžo 14 neteisėtų migrantų | kl.lt

A. BILOTAITĖ: Į SAVO KILMĖS ŠALIS JAU SUGRĮŽO 14 NETEISĖTŲ MIGRANTŲ

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad iš Lietuvos į savo kilmės šalis jau sugrįžo 14 neteisėtų migrantų. Ministrė viliasi, kad artimiausiu metu migrantų grįžimo namo procesas dar labiau suintensyvės.

„Mano žiniomis, 14 asmenų ir artimiausiu metu tikrai dar bus nemažas skaičius. Žingsnis po žingsnio mes judame į priekį ir, manau, kad tas procesas suintensyvės, nes, kiek žinau, ir Irako konsulai keturi lyg tai yra atvykę į Lietuvą, dirba savo darbą“, – žurnalistams trečiadienį teigė A. Bilotaitė.

Ministrės teigimu, aktyviai savo darbą dirba ir Migracijos departamentas, kurio darbuotojai migrantus informuoja apie galimybę grįžti į savo kilmės šalis.

„Migracijos departamentas taip pat dirba savo darbą labai aktyviai, skatina migrantus, informuoja apie galimybę savanoriškai grįžti, informuoja apie galimybę gauti 300 eurų, informuoja apie kitas galimybes, kokios jų laukia. Aš tikrai, manau, kad tai paskatins tuos žmones priimti sprendimą ir greičiau vykti į savo kilmės šalis“, – sakė ji.

Vis tik A. Bilotaitė neturėjo duomenų, ar 14 į savo kilmės šalis grįžusių migrantų Lietuvą paliko savo noru.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

G

Giresi oi oi kiek mes padarėm kelis emigrantus išsiuntėm gėda

Morgana

Kur kitus dėsit?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS