A. Bilotaitė: kol nebus fizinio barjero, neteisėti migrantai ir toliau bus apgręžiami | kl.lt

A. BILOTAITĖ: KOL NEBUS FIZINIO BARJERO, NETEISĖTI MIGRANTAI IR TOLIAU BUS APGRĘŽIAMI

Kol nebus įrengtas fizinis barjeras pasienyje su Baltarusija, neteisėti migrantai ir toliau bus apgręžiami, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Jeigu keletą parų nefiksuojame bandymų patekti į Lietuvą, tai nereiškia, kad situacija yra pasibaigusi ir išsisprendusi, – trečiadienį žurnalistams sakė ministrė. – Kol mes nepadengsime sienos fiziniu barjeru, kol neturėsime sienos stebėjimo sistemos, kalbėti apie atšaukimus – ankstoka.“

Per pastarąsias penkias paras pasieniečiai teigia nefiksavę nė vieno bandymo iš Baltarusijos neteisėtai kirsti Lietuvos sieną.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, tokios trukmės pauzė nuo praėjusių metų rugpjūčio, kai buvo pradėta taikyti apgręžimo politika, pasienyje fiksuojama pirmą kartą.

Pasieniečių vadas Rustamas Liubajevas trečiadienį BNS sakė neturintis duomenų, kiek šiuo metu Baltarusijoje yra potencialių migrantų. Jų skaičiaus neįvardino ir A. Bilotaitė, tačiau pabrėžė, kad jų yra dar „nemažas kiekis“.

Be kita ko, stebimos naujos tendencijos, kad, nerasdami būdo atvykti tiesiogiai į Baltarusiją, migrantai keliauja į Rusiją, o iš ten – į kaimyninę šalį.

„Šiame geopolitiname kontekste, karo Ukrainoje kontekste, mes tikrai negalime atsipalaiduoti“, – sakė ministrė.

Praėjusio mėnesio duomenimis, pasienyje su Baltarusija nutiesta 300 kilometrų pjaunančios vielos ir 150 kilometrų tvoros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS