A. Bilotaitė Molėtuose aptarė ugniagesių tarnybos prisijungimą prie bandomojo projekto | kl.lt

A. BILOTAITĖ MOLĖTUOSE APTARĖ UGNIAGESIŲ TARNYBOS PRISIJUNGIMĄ PRIE BANDOMOJO PROJEKTO

  • 8

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį lankėsi Molėtų rajone, kur aptarė civilinę saugą, gaisrų prevenciją, viešąjį saugumą, kriminogeninę situaciją rajone.

A. Bilotaitė pakartojo ministerijos siekį, kad 40 proc. rajonų ir 60 proc. miestų gyventojų turėtų galimybę pasislėpti.

„Šiuo metu Molėtuose apie 14 proc., bet tai yra negalutinis skaičius, nes dar įvertinant ir daugiabučius namus, ir po daugiabučiais namais esančius rūsius ir kitą infrastruktūrą, manau, kad eisime link tų 40 procentų“, – ketvirtadienį Molėtų rajone sakė A. Bilotaitė.

Su savivaldybės meru Sauliumi Jauneika ministrė aptarė Molėtų ugniagesių gelbėtojų tarnybos prisijungimo prie bandomojo priešgaisrinės saugos modelio sąlygas.

Anot ministerijos, kaip rodo patirtis, įgyvendinant bandomąjį modelį Radviliškio rajono savivaldybėje, ugniagesiai gelbėtojai turi galimybę dirbti su modernesne įranga ir technika. Projektas padeda gerinti savivaldybės ugniagesių gelbėtojų parengtį, aprūpinimą, kelti jų profesinę kvalifikaciją. Taip pat užtikrina operatyvesnį pajėgų reagavimą į nelaimes.

VRM teigimu, dabartinė dviejų lygių Priešgaisrinės saugos užtikrinimo sistema yra neefektyvi, ją sudėtingiau administruoti, ji brangesnė.

„Tie privalumai, tai yra atlyginimai pareigūnams, kurie bus didesni, kvalifikacija, parengimas ir technika, kuri atkeliaus – trys naujos mašinos turėtų atkeliauti artimiausiu metu į Molėtus“, – kalbėjo ministrė.

„Taip pat aptarėme infrastruktūros atnaujinimo perspektyvas, nes tikrai yra poreikis tą daryti ir tikrai pilotinės savivaldybės yra tos savivaldybės, kurios atnaujinimo prasme bus mūsų prioritetas“, – pridūrė ji.

Pasak mero, dėl prisijungimo prie bandomojo projekto Molėtų rajono savivaldybės taryba spręs rugsėjo 7 dieną.

Siekdama sukurti vieningą sistemą, Vidaus reikalų ministerija pakvietė šalies savivaldybes savanoriškai dalyvauti ją išbandant.

Aptardama viešojo saugumo klausimus, ministrė pabrėžė saugios aplinkos mokyklose užtikrinimą bei policijos parengtų rekomendacijų dėl saugios aplinkos ugdymo įstaigose taikymo svarbą.

Anot ministerijos, nusikalstamų veikų ištyrimo rodiklis Molėtų rajone yra vienas didžiausių šalyje ir siekia 70 procentų.

Ministrė taip pat susitiko su Molėtų rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininku bei Molėtų rajono policijos komisariato viršininku.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

ka tu ozka nematai ? kryziu TUZA nukirtai ! DDDDDD

Ragas

Vien fotosesijos, darbo jokio…

Komentaras

Ministrė susitiko su PK viršininku,kuriam dirbant Molėtuose buvo padegti automobiliai. Jis su Seimo nariu net nekalbėjo,o su ministre ar teikėsi kalbėti?Garsus PK viršininkas.Jam dirbant Zarasuose, degė automobiliai,buvo sudegintas nakčia namas. Po namo padegimo vietos bendruomenė gavo apdovanojimą" Už saugią kaimynystę"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS