A. Bilotaitė Telšiuose aptars civilinę saugą, policijos pertvarkos klausimus | kl.lt

A. BILOTAITĖ TELŠIUOSE APTARS CIVILINĘ SAUGĄ, POLICIJOS PERTVARKOS KLAUSIMUS

  • 10

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė antradienį lankysis Telšiuose, kur aptars viešojo saugumo situaciją, civilinės saugos, policijos pertvarkos ir pareigūnų aprūpinimo klausimus.

Ministrė susitiks su Telšių, Mažeikių, Plungės ir Rietavo merais.

Kaip pranešė ministerija, vizito Telšiuose metu bus kalbama ir apie policijos vykdomą administracinę pertvarką, kurios metu siūloma policijos veiklą organizuoti per penkis Policijos departamento struktūrinius dalinius – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų vyriausiuosius policijos komisariatus.

Kaip skelbiama, po pertvarkos policijos sistema atitiks prokuratūros ir teisminių institucijų teritorinio išdėstymo ribas.

Taip pat bus aptarti ir nepilnamečių psichotropinių medžiagų vartojimo ir platinimo prevencijos veiksmai.

Anot A. Bilotaitės, šiuolaikinės hibridinės grėsmės reikalauja vieningų visų valstybės ir savivaldybių institucijų veiksmų, užtikrinant gyventojų saugumą.

„Svarbu, kad policijai parengus rekomendacijas dėl jų taikymo ugdymo ir kitose įstaigose, būtų užtikrinama vieninga praktika. Krizinių situacijų metu turime vieningai laikytis nustatytų reagavimo algoritmų. Šiuo aspektu būtina pasitelkti ir parengties pareigūnus savivaldybėse. Savivaldybių vaidmuo įvairių ekstremaliųjų situacijų metu ypatingai svarbus“, – teigia ministrė.

Artimiausiu metu planuojama parengti atitinkamą savivaldybių įstaigų vadovams mokymų programą ir organizuoti praktinius mokymus, į juos įtraukiant ir parengties pareigūnus.

Šių veiksmų imamasi tūkstančiams adresatų anksčiau šį mėnesį kelias dienas sulaukus laiškų su grasinimais apie bombas. Jie nepasitvirtino.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, jau apie pusė savivaldybių yra sukomplektavusios parengties pareigūnų pareigybes. Šalies mastu turės būti ne mažiau kaip 74 parengties pareigūnai – 60 savivaldybių, 14 ministerijų.

Per pusantrų metų savivaldybėse taip pat sukurtas 2,5 tūkst. priedangų tinklas, kuriose oro pavojaus atveju parinktose priedangose tilptų apie 820 tūkst. šalies gyventojų – apie 29 procentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vslė

Tegul šita moterėlė eina namo vaikams košės virt o tai visai išdžiuvo kaulai ir oda o supratimo nulis

patarimas

Nuveskit ją pas otolaringologą, tikriausiai iškrypusi nosies pertvara, dėl to visąlaik išsižiojosi. Ir sutvarkykit tuos ištrupėjusius dantis. Nekaip atrodo, kaip ministrė.

Baisu kokie

Kausai valdo Lietuvoje ministerijas ,po tokiu ministru Policijos neliks arba teks I Lenkija vaziuoti kad artimiausia nuovada rasti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS