A. Bilotaitė vyksta į Briuselį: ieškos sprendimų, kaip suvaldyti migracijos krizę | kl.lt

A. BILOTAITĖ VYKSTA Į BRIUSELĮ: IEŠKOS SPRENDIMŲ, KAIP SUVALDYTI MIGRACIJOS KRIZĘ

  • 4

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį vyksta į Briuselį, kur Europos Sąjungos (ES) Teisingumo ir vidaus reikalų tarybos posėdyje ieškos sprendimų, kaip suvaldyti migracijos krizę bei atremti hibridines grėsmes.

Gruodžio 8-9 dienomis vyksiančiame posėdyje taip pat diskutuojama dėl pokyčių ES migracijos politikoje bei ES išorės sienos apsaugos stiprinimo, teigiama Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Tarybos posėdžio metu A. Bilotaitė kvies aptarti teisinius krizės valdymo įrankius, kurie prisidėtų prie sienos apsaugos stiprinimo ir prieglobsčio sistemos tobulinimo. A. Bilotaitė sieks atkreipti ES ministrų dėmesį į reikalingą finansinę paramą sienos stebėjimo įrangai, pasienio infrastruktūrai, pasieniečių technikos atnaujinimui.

„Valdydama migracijos krizę Lietuva jau padarė visus būtinus žingsnius – dabar reikalingi sprendimai tarptautiniu lygmeniu. Laukiame Europos Komisijos pasiūlymo dėl Šengeno sienų kodekso. Tikimės, kad jame bus įtvirtintos Lietuvos jau išbandytos išorės sienų apsaugos ir prevencijos priemonės“, – teigė A. Bilotaitė.

Valdydama migracijos krizę Lietuva jau padarė visus būtinus žingsnius – dabar reikalingi sprendimai tarptautiniu lygmeniu.

A. Bilotaitės darbotvarkėje taip pat numatyti dvišaliai susitikimai su Europos Komisijos vidaus reikalų komisare Ylva Johansson (Ilva Johanson), Europos sienos ir pakrančių apsaugos agentūros (Frontex) vadovu Fabrice'u Leggeri (Fabrisu Ležeri), Slovėnijos vidaus reikalų ministru Alešu Hojsu bei ES tarybai kitą pusmetį pirmininkausiančios Prancūzijos vidaus reikalų ministru Geraldu Darmaninu (Žeraldu Darmanenu).

Dvišaliuose susitikimuose A. Bilotaitė pristatys aktualią informaciją apie situaciją Lietuvos-Baltarusijos pasienyje, aptars poreikį stiprinti Lietuvos sienos su Baltarusija infrastruktūrą bei būtinybę sukurti efektyvius teisinius įrankius šalims, susiduriančioms su dirbtinai sukeltu migrantų antplūdžiu.

Susitikime su „Frontex“ vadovu A. Bilotaitė aptars tolimesnį bendradarbiavimą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje ir pasirašys sutartį dėl „Frontex“ pareigūnų apginklavimo. „Frontex“ tęsia misiją Lietuvoje, ją vykdo 63 „Frontex“ pareigūnai.

Ministrė taip pat dalyvaus Interneto forume, Europos Komisijos kasmet organizuojame renginyje, kuriame bendrai diskusijai ir sprendimų paieškai dėl žalingo turinio internete prevencijos kviečiami ES institucijų, agentūrų atstovai, valstybių narių vidaus reikalų ministrai ir privačios kompanijos. Ministrė forume pristatys informaciją apie Lietuvos patiriamas dezinformacijos atakas ir skatins kurti vieningą ES atsaką į dezinformaciją ir propagandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kur dabar?

Įdomu,kur dar mūsų "patriotai"planuoja perversmą?Baltarusijoje nepasisekė.

Svetkos gerbėjai

Prisivaikščiojote su svetka,dabar lekia vyštelė į Briuselį ,nes pagaliau prisipažįsta,kad nežino ką daryti su nelegalais.Taigi Lukašenka jus buvo įspėjęs,kad baigtumėte kurstyti Baltarusijoje peklą,nes neatsiginsite nelegalų.Dabar negana to,kad tiems nelegalams atiduodate šimtus milijonų,kuriuos atėmėte iš savų tautiečių,bet jau nežinote ką su jais daryti.Besmegenių politika ir tiek.Užsinorėjo mat įvykdyti Baltarusijoje perversmą,bet išėjo šnipštas.

sukuria problema --po to laksto kaip apsisike

po europa ir Briuselinius debilus ieskodaami ,sprendimo kaip suvaldyt situacija....situacijos suvaldymas paprastas--- SODINAT Y KALEJIMA VISA URM su anukeliais priekyje , atstatot diplomatinius santykius su Lukasenka , Kinija atsiprasot ju , nustojat skleist LGBT reklama uzciaupiat iskrypeliams snukius ---ir problema isnyks savaime ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS