Būdamas Čilėje K. Bartoševičius sulaukė skambučio iš konservatorių | kl.lt

BŪDAMAS ČILĖJE K. BARTOŠEVIČIUS SULAUKĖ SKAMBUČIO IŠ KONSERVATORIŲ

  • 94

Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė portalui lrytas.lt nurodė, jog sausio 20 dieną buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui, įtariamam sunkiais nusikaltimais, būnant Čilėje, su juo kontaktavo.

„Taip, aš jam skambinau, sulaukusi tam tikrų indikacijų, jog turėčiau jam paskambinti“, – antradienį lrytas.lt sakė ji.

Seniūnė pokalbio plačiau nekomentavo. Ji pažymėjo, jog su K. Bartoševičiumi kalbėjo dieną, Seimo nariui dar nesikreipus į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl mandato panaikinimo.

Generalinė prokuratūra sausio 23 dieną, pirmadienį, pranešė, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kad būtina spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą.

Taip, aš jam skambinau, sulaukusi tam tikrų indikacijų, jog turėčiau jam paskambinti.

Vėliau paaiškėjo, kad sausio 20 dieną, penktadienį, generalinė prokurorė buvo susitikusi su Seimo pirmininke informuoti apie planuojamą pateikti prašymą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo ir galimybių tam sušaukti neeilinę sesiją. Parlamento vadovė tvirtina, kad nei Seimo nario pavardė, nei frakcija per penktadienio susitikimą nebuvo įvardyta.

Seimo pirmininkė antradienį patvirtino tą pačią dieną vėliau susitikusi su premjere Ingrida Šimonyte, bet teigė apie prokurorės prašymą nepranešusi.

Tuo tarpu N. Grunskienė antradienį Seime žurnalistams patvirtino, jog nei pavardės, nei partinės ar frakcijos priklausomybės parlamento vadovei neįvardino, bet pasakė, pagal kuriuos Baudžiamojo kodekso straipsnius tyrimas vyksta.

Tą pačią dieną komandiruotėje Čilėje buvęs K. Bartoševičius elektroniniu būdu patiekė pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija praėjusį penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą siekiant išsiaiškinti, kas galėjo nutekinti K. Bartoševičiui informaciją apie jo atžvilgiu vykdomą tyrimą.

Prokuratūra K. Bartoševičiui praėjusią savaitę pareiškė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, kurie, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.

Rašyti komentarą
Komentarai (94)

SEIMŪNAMS

Su Bartoševičium išsiaiškins teisėsauga.PRADĖKIT PAGALIAU DIRBT.

tiesa

klausau per radiją, kaip viena iš opozicijos narių ramiai sako: "reikia Seimo komisijos, nes visuomenė turi žinoti tiesą'. Sutinku. bet tuo pačiu reikėtų Skverneliui kviesti dar vieną komisiją, nes visuomenei niekas nepaaiškino, kodėl kažkada prireikė vos ne pustrečio šimto pareigūnų mažai mergaitei iš giminių namų paimti, kiek mokesčių mokėtojams kainavo (tebekainuoja?) jos motinos apsauga ir nuo ko saugoma, jei mįslingomis aplinkybėmis žuvo ko ne visi tos istorijos herojai, o mergaitės močiutė nuteistam, neįtikėtina.., už anūkės tvirkinimą? Beje, opozicijos lyderis galėtų bent padėkoti dabartiniam įtariamajam, nes gavo tiek nemokamos reklamos, kiek nebūtų net susapnavęs.

Ka toks

Vep liukas gali veikti Čileje ir kam ji ten issiunte,gal pats savu patariamas isvyko?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS