A. Butkevičius apie kritusius reitingus: skandalai buvo „stipriai pateikti“ | kl.lt

A. BUTKEVIČIUS APIE KRITUSIUS REITINGUS: SKANDALAI BUVO „STIPRIAI PATEIKTI“

  • 4

Remiantis naujausia apklausa, Socialdemokratų partija vis dar yra populiariausia politinė jėga šalyje, tačiau jos reitingai nukrito beveik 6 procentiniais punktais. „Vilmorus“ apklausa rodo, kad socialdemokratų populiarumas per mėnesį nusmuko nuo 21,2 proc. iki 15,7 proc. Socialdemokratų vadovas teigia, kad tam įtakos turėjo neefektyvūs viešieji ryšiai, taip pat partiją užklupę skandalai ir juos lydėjusi oponentų kritika

Algirdas Butkevičius pripažįsta, kad yra atsakingas už susiklosčiusią situaciją, ir teigia, jog buvo padarytos viešųjų ryšių klaidos.

„Aišku, esu atsakingas už partijos reitingus ir pasiruošimą rinkimams. Nors, kaip ministras pirmininkas, viešiesiems ryšiams skyriau labai mažai laiko. Žinau, kad mūsų partija yra didžiausia Lietuvoje, yra labai daug mano pavaduotojų, tikėjausi, kad viskas vyks sklandžiai. <...> Tie darbai, kurie buvo numatyti, yra įgyvendinti. Tikriausiai yra trūkumas, kad jie nėra mūsų partijos narių aiškiai pateikti visuomenei“, – svarsto premjeras.

Pasak A. Butkevičiaus, „vyriausybė visąlaik yra labiausiai kritikuojama oponentų“, tačiau, jo nuomone, „ta kritika dažnai yra melaginga“.

Tiesa, socialdemokratų pirmininkas pripažįsta, kad svarbią įtaką reitingams padarė ir neseniai praėję skandalai, susiję su jo partija. A. Butkevičiaus nuomone, skandalai buvo „stipriai pateikti“ viešoje erdvėje.

Kalbėdamas apie kitas kritusių partijos reitingų priežastis, vyriausybės vadovas tikina, kad svarbų vaidmenį atlieka ir kitos politinės jėgos, sulaukiančios vis daugiau rinkėjų simpatijų.

„Visuomenė visąlaik sako, kad „gal kitas bus geresnis“. <...> Esu nustebęs, kad reitingai auga tų partijų, kurių dabar nėra valdžioje, kurių nebuvo valdžioje“, – pripažįsta A. Butkevičius.

Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

idomu

ten bilietu nereikia pirkti isijungi telika o ten sudu karas vieni ant kitu drabstosi vieni per kitus aiskinasi kad nekalti komedija ir tiek stebuklu salyje gera gyventi

tauta

lietuva suzlugdyta negriztamai.kam rupi neesantys reitingai?visu partiju reitingai-000000000000

Jonas

Aš pats save nubaudžiau, nes buvau toks. Dabar ir rinkėjai praregėjo, kad malu šūdą su Paksu ir kitais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS