Buvęs prezidento patarėjas D. Kuliešius atsisakė jam siūlytų pareigų FNTT | kl.lt

BUVĘS PREZIDENTO PATARĖJAS D. KULIEŠIUS ATSISAKĖ JAM SIŪLYTŲ PAREIGŲ FNTT

Buvęs prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Darius Kuliešius grąžintas į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT), tačiau šioje tarnyboje nedirbs.

FNTT atstovė spaudai Modesta Zdanauskaitė antradienį informavo BNS, kad D. Kuliešius atsisakė jam pasiūlytų „lygiaverčių ar žemesnių“ pareigų tarnyboje nei anksčiau buvusios ir, jam sutikus, buvo atleistas iš vidaus tarnybos FNTT.

Jis anksčiau buvo Specialiųjų užduočių valdybos viršininkas.

Vidaus reikalų ministrės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS teigė, kad D. Kuliešius į FNTT buvo grąžintas ir atšauktas iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) kadrų rezervo jo paties prašymu nuo vasario 22 dienos.

Tai, pasak atstovės, padaryta, nes 2017 metų kovą D. Kuliešius perkeltas iš FNTT eitų statutinių pareigų į nestatutines pareigas kitoje įstaigoje ir įtrauktas į Vidaus reikalų ministerijos kadrų rezervą iki šių metų vasario 28 dienos.

D. Kuliešius antradienį BNS savo tolesnių karjeros planų nekomentavo.

Pagal išsilavinimą teisininkas D. Kuliešius prezidento komandoje dirbo nuo 2019-ųjų rugpjūčio, prieš tai jis ėjo vyriausiojo patarėjo pareigas Susisiekimo ministerijoje ir buvo atsakingas už antikorupcinę sistemą ir nacionalinio saugumo klausimus.

D. Kuliešius anksčiau taip pat yra buvęs „Registrų centro“, „Kelių priežiūros“, „Lietuvos pašto“ ir „Lietuvos transporto saugos administracijos“ valdybų nariu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS