Buvusiam užsienio reikalų ministrui L. Linkevičiui – Palmerio apdovanojimas | kl.lt

BUVUSIAM UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRUI L. LINKEVIČIUI – PALMERIO APDOVANOJIMAS

Buvęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius apdovanotas Palmerio apdovanojimu, jis skiriamas diplomatams už nuopelnus pasaulio demokratijai ir taikai.

2020 metų Marko Palmerio apdovanojimas L. Linkevičiui skirtas už tai, kad užtikrino Lietuvos Vyriausybės paramą Baltarusijos demokratiniam judėjimui, pranešė nevyriausybinė organizacija „Freedom House“.

„Freedom House“ skelbia, kad L. Linkevičius apdovanojamas „už poziciją prieš represijas kaimyninėje Baltarusijoje ir pagrindinį vaidmenį Lietuvos Vyriausybei užtikrinant esminę paramą Baltarusijos demokratiniam judėjimui“.

„Freedom House“ pabrėžia L. Linkevičiaus indėlį suteikiant prieglobstį Vilniuje Baltarusijos opozicijos lyderei Sviatlanai Cichanouskajai, kai ši buvo priversta palikti savo šalį, taip pat kitiems pasipriešinimo dalyviams.

L. Linkevičius įprasmino M. Palmerio laisvės kovos palikimą ne tik kalbėdamas prieš autoritarizmą, bet taip pat mobilizuodamas savo šalies paramą demokratijai regione.

„L. Linkevičius įprasmino M. Palmerio laisvės kovos palikimą ne tik kalbėdamas prieš autoritarizmą, bet taip pat mobilizuodamas savo šalies paramą demokratijai regione“, – pranešime cituojamas „Freedom House“ prezidentas Michaelas J. Abramowitzius (Maiklas Abramovičius).

„Kaip mano vyras Markas, L. Linkevičius per visą savo karjerą siekė savo įtaka padėti žmonėms, kurie kovoja už savo politines ir pilietines laisves“, – sako M. Palmerio prizą įsteigusi Sushma Palmer (Sušma Palmer).

Iš Lietuvos diplomatų M. Palmerio apdovanojimą 2015 metais yra gavęs buvęs užsienio reikalų ministras, ambasadorius Petras Vaitiekūnas. Jis apdovanotas už demokratijos gynybą Rusijos agresijos prieš Gruziją ir Ukrainą metu, ambasadoriaus darbą kuriant pilietinę visuomenę Baltarusijoje.

M. Palmeris buvo JAV diplomatas, kuris dirbdamas ambasadoriumi Vengrijoje prisidėjo prie komunistinio režimo nuvertimo šioje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

viskas okey ...........

..... užsitarnavo galvodamas , žiūrėsim ką dabartinis gaus 3 sijonus besimatuodamas

Anonimui Pydarui

Lietuvos gyventojai negali išgyventi, komunistams dovanos.........

landsberginis

Atimti viską ir pasodinti kiek žmonių per jį nukentėjo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS