D. Grybauskaitės nenustebino britų išvados dėl A. Litvinenkos mirties | kl.lt

D. GRYBAUSKAITĖS NENUSTEBINO BRITŲ IŠVADOS DĖL A. LITVINENKOS MIRTIES

  • 4

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sako nesanti nustebusi dėl britų tyrimo išvados, kurioje teigiama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „tikriausiai pritarė“ buvusio KGB agento Aleksandro Litvinenkos nunuodijimui radioaktyvia medžiaga Londone.

„Mums tai nėra didelė staigmena, (...) nes įtarimai visada sklandė aplinkui“, - Jungtinių Valstijų televizijai „CNN“ ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

Pasaulio ekonomikos forume Davose dalyvaujančios šalies vadovės pasisakymą žiniasklaidai išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

Pasak D.Grybauskaitės, laikui bėgant po A.Litvinenkos žūties atsirado ir daugiau faktų apie „kaimyninės šalies elgesį“.

„Kas vyksta Sirijoje, kas vyksta Ukrainoje, prieš tai - Gruzijoje, lašas po lašo ir mes matome paveikslą, kuris yra labai neramus“, - kalbėjo prezidentė.

Ji nesiėmė komentuoti, kokių veiksmų po šių išvadų paskelbimo turi imtis Didžioji Britanija.

Britų teisėjas, pristatydamas Kremlių aštriai kritikavusio rusų šnipo A.Litvinenkos mirties tyrimo išvadas, Londono aukštajame teisme sakė, kad „FSB (Rusijos federalinės saugumo tarnybos) operacijai likviduoti A.Litvinenką tikriausiai pritarė ponas Patruševas ir prezidentas Putinas“.

Paskelbus šias tyrimo išvadas Didžioji Britanija ketvirtadienį iškvietė Rusijos ambasadorių, Londonas taip pat paskelbė įšaldęs abiejų pagrindinių šio nunuodijimo įtariamųjų – Andrejaus Lugovojaus ir Dmitrijaus Kovtuno - turtą.

A.Litvinenka mirė 2006 metų lapkričio pabaigoje, praėjus kelioms savaitėms po to, kai viename Londono viešbučių išgėrė arbatos, į kurią buvo įpilta polonio izotopo Po-210.

Polonis yra itin radioaktyvi medžiaga, prieinama praktiškai vien kariškiams ir mokslininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

arvydas damijonaitis

STASIO LOZORAIČIO BYLOS TĘSINYS – LITVINENKOS NUŽUDYMAS Svarbu. 2016.01.21. Paskelbtas Londono Teismo verdiktas - buvusį Rusijos pilietį, pabėgusį į Angliją, A.Litvinenką, nužudė Putino sprendimu, Kremliaus samdyti žudikai. Šis Teismo sprendimas reiškia, kad Rusija yra teroristinė valstybė, kurią būtina visapusiškai kontroliuoti. Po šio teismo sprendimo Putinas yra ne tik moralinis išsigimėlis, čia įvardintas putinų klanas - serijiniai žudikai, akivaizdu, kad Rusija - pavojinga teroristinė valstybė .Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, gerokai anksčiau, toliaregiškai, drąsiai įvardino Rusiją valstybe, turinčia valstybinio terorizmo požymius.. DĖL VILTIES PREZIDENTO ŽŪTIES APLINKYBIŲ. Pasaulio dėmesio centre esančios Aleksandro Litvinenkos kremlinio nužudymo bylos kontekste prikelkime iki šiol uždraustą, svarbią Lietuvai temą, kuria, viltingai tikiuosi, susidomės Lietuvos žurnalistai. Vilties Prezidentas Stasys Lozoraitis žuvo Kremliaus intrigų apraizgytu laikotarpiu.

Daugumos irgi nenustebino Grybauskait4s komentaras...

Kas tos britų išvados, palyginus su jos kuriamomis "slaptomis pažymomis"...Toks tokį supranta. Ne taip seniai, pagali britų "išvadas", kad Irake yra masinio naikinimo ginklai - JAV subombardavo Iraką...Masinio naikinimo ginklų nerado, bet ...Husainą vis vieną pakorė...

dr. Jonas Ramanauskas

"D. Grybauskaitės nenustebino britų išvados dėl A. Litvinenkos mirties". Galimai putinas ja informavo, kad nenustebtu! :) Galvojate neitiketina? Informavo ir gal but pasake, NEKLAUSYSI, gali ir tamstai taip atsitikti! Juk ponios Prezidentes praeitis tai paslaptinga ir kintanti, taip, kad toks dalykas irodo esant ja valdoma. Nes uz tiesa nepavaldysi, o kai yra kabliukai... tai uzkaabinti visai nesunku. Stai kodel autobiografijos melas yra pavojingas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS