D. Kreivys apie Zaporižios AE apšaudymus: sunku spausti Rusiją, žudančią visus be pasirinkimo | kl.lt

D. KREIVYS APIE ZAPORIŽIOS AE APŠAUDYMUS: SUNKU SPAUSTI RUSIJĄ, ŽUDANČIĄ VISUS BE PASIRINKIMO

Rusijai tęsiant Zaporižios atominės elektrinės apšaudymus, energetikos ministras Dainius Kreivys ragina išlikti budriais ir nuolat didinti spaudimą Kremliui. Jo teigimu, nors Zaporižios atominė elektrinė ir yra toliau nei Černobylio, visgi, bet koks branduolinis incidentas kelią nerimą.

„Turbūt nerimauti visą laiką, jei yra branduolinis sprogimas, visiems reikia. Aišku, Zaporižė yra žymiai toliau nei Černobylis. Černobylis yra prie Baltarusijos sienos, Zaporižė yra beveik prie Juodosios jūros, tai papildomai apie 800 kilometrų. Tai tas padidina tam tikrą saugumo jausmą, bet iš esmės bet koks branduolinis incidentas yra didžiulė nelaimė“, – antradienį žurnalistams po susitikimo su prezidentu teigė D. Kreivys.

Visgi, ministras pažymi, nors Vakarai turi daryti spaudimą Rusijai dėl itin pavojingų veiksmų, tačiau, anot jo, tai padaryti yra sudėtinga.

„Be abejo tas spaudimas Rusijai, nors apskritai labai sunku dabar spausti, nes žudant visus be pasirinkimo kažkokios atominės elektrinės apšaudymas jiems yra menkniekis, bet tas spaudimas turi nuolat būti. Ir aš manau, kuomet mes kalbame apie vizas, kitus dalykus, tas spaudimas turi būti nuolat didinamas“, – antradienį žurnalistams po susitikimo su prezidentu teigė D. Kreivys.

ELTA primena, kad Zaporižios elektrinė ketvirtadienį buvo apšaudyta dar kartą. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareikalavo, kad Rusijos pajėgos nedelsiant paliktų užimtą Zaporižios atominę elektrinę, kaltindamas Rusiją „branduoliniu šantažu“.

Šešis reaktorius turinčią Zaporižios branduolinę elektrinę rusų pajėgos užėmė kovo pradžioje. Ji turi strateginę reikšmę šalies aprūpinimui elektra.

Gairės: Zaporižios atominė elektrinė, Dainius Kreivys, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS