D. Kuliešius: yra ženklų, kad iš Baltarusijos pusės pasienyje galimi didesni pajėgų įsitraukimai | kl.lt

D. KULIEŠIUS: YRA ŽENKLŲ, KAD IŠ BALTARUSIJOS PUSĖS PASIENYJE GALIMI DIDESNI PAJĖGŲ ĮSITRAUKIMAI

Prezidento vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius teigia, kad yra ženklų, jog iš Baltarusijos pusės pasienyje yra galimi didesni pajėgų įsitraukimai. Todėl, pasak jo, reikalinga ir atitinkama Lietuvos parengtis.

Šalies vadovo patarėjas priminė ir antradienį įvykusį incidentą, kai dvylika Baltarusijos pasieniečių įžengė į Lietuvos teritoriją.

„Visi matėme, visi žinome ir vakar dienos incidentą ir vėlgi situacija yra akylai stebima. Yra ženklų, kad iš Baltarusijos pusės yra galimi ir didesni pajėgų įsitraukimai ir atitinkamai yra reikalinga ir mūsų parengtis. Tai mūsų parengtis yra atitinkamai padidinta“, – žurnalistams trečiadienį, po prezidento ir krašto apsaugos ministro susitikimo, sakė patarėjas D. Kuliešius.

ELTA primena, kad Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informavo, jog antradienį po vidurdienio riaušių malšinimo ekipuotę dėvėję Baltarusijos pareigūnai Šalčininkų rajone, vadinamojoje Dieveniškių kilpoje, įstūmė 35 migrantų grupę į Lietuvą ir patys neteisėtai peržengė valstybės sieną.

VSAT teigimu, fiksuota, jog Lietuvos pusėje atsidūrė 12 Baltarusijos pasienio komiteto pareigūnų. Po pakartotinių Lietuvos pasieniečių įspėjimų visi pažeidėjai grįžo į kaimyninės valstybės teritoriją. VSAT pareigūnai padėtį deeskalavo be prievartos panaudojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

padelskit

padelskit. boo

nedelsiant

Būtina pradėti geležinkelio remontą. Žinoma, būtina siųsti spec.pajėgas į pasienį ir Lietuvos sieną pažeidusius Lukošiaus sarginius šunis sulaikyti jėga. Tačiau tai iššauks neišvengiamą atsaką, Lietuvos pasienyje ims maskatuotis daugiau ginkluotų Lukošiaus sarginių šunų. Tačiau liūčių pajūryje apgadintą geležinkelį būtina remontuoti nedelsiant. Ir neskubėti. Lengvesni sąstatai ir keleiviniai traukiniai gali judėti laisvai, o štai trąšomis ir kontrabanda krauti sąstatai iš Baltarusijos turės pasiieškoti kitų uostų. Tegul psichopatas kiek ankstėliau ima susipažinti su nauja tikrove: 55% brangesnėmis geležinkelio paslaugomis į Ust-Lugą ir 330% brangesniais pervežimais į Murmanską. Ir jau ateinančių metų pradžioje susiskaičiuoti minus kelių šimtų milijonų prakeiktų dolerių "derlių".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS