D. Nausėdienė: nėra Lietuvos čia ar ten, mes visi esame viena Lietuva | kl.lt

D. NAUSĖDIENĖ: NĖRA LIETUVOS ČIA AR TEN, MES VISI ESAME VIENA LIETUVA

  • 9

Diana Nausėdienė ketvirtadienį nuotoliniu būdu bendravo su rašinių konkurso, skirto Marijos Gimbutienės šimtmečiui, dalyviais ir nugalėtojais.

Sausio mėnesį Prezidentūroje vyko M. Gimbutienės šimtmečiui skirta konferencija „Stiprybės semiuosi iš Lietuvos“, kurią inicijavo ir globojo ponia D. Nausėdienė.

Siekiant populiarinti šios žymios mokslininkės darbus ir idėjas buvo paskelbtas rašinių konkursas moksleiviams „Stiprybės semiuosi iš Lietuvos“, kuriame dalyvavo gimnazistai iš Lietuvos ir užsienio.

„Nėra Lietuvos čia ar ten, mes visi esame viena Lietuva“, – nuotoliniame susitikime sveikindama jaunuolius sakė D. Nausėdienė ir pasidžiaugė, kad M. Gimbutienės idėjos yra ne tik prisimenamos, bet ir suprantamos bei puoselėjamos, kad jos įkvepia jaunąją kartą.

Kaip teigiama Prezidentūros pranešime, pokalbyje moksleiviai dalijosi mintimis apie tai, ką jiems reiškia laisvė, gimtinė, lietuvių kalba. Vieni sakė svajojantys apie laisvą, kuriančią, lyderiaujančią valstybę, kiti prisipažino, kad lietuvių kalba jiems skamba kaip daina, net tada, kai nedainuoji.

Pirmoji ponia dėkojo mokytojams, kurie Lietuvoje ir visame pasaulyje dirba lietuvybės labui.

„Jūs esate Mokytojai iš didžiosios raidės, ačiū Jums“, – sakė D. Nausėdienė.

2021-ieji Lietuvos Respublikos Seimo sprendimu paskelbti M. Gimbutienės metais. Ši sukaktis minima ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje – 2021-uosius šios iškilios mokslininkės metais taip pat paskelbė ir UNESCO, primenama Prezidentūros pranešime.

GALERIJA

  • D. Nausėdienė: nėra Lietuvos čia ar ten, mes visi esame viena Lietuva
  • D. Nausėdienė: nėra Lietuvos čia ar ten, mes visi esame viena Lietuva
R. Dačkaus /Prezidento kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tik stiprybės

Puiki, kultūringa ponia. Pulti, kritikuoti lengviausia, ypač kai už Prezidento ir Pirmosios ponios visa gvardija puolančių dinastinių konservatorių ir radikaliųjų liberalų. Jiems Prezidentas - tai neišrinkta Šimonytė, todėl visą laiką Gitanui Nausėdai trukdoma dirbti, jis žeminamas, stumiamas į politikos paraštes.

natalija

Nieko gero ponia prezidentiene But geram ir čia ir ten neišeis kuom ir užsiima prezidentas Mums tik tas prezidentas kuris su tauta ir lietuvos konstitucija

ALGIS

Ten yra TEN , o čia yra ČIA , ten gyvena ne pagal Lietuvos įstaymus ir ganėtinai sočiai , o čia gyvenam pagal Lietuvos įstatymus ir tik išgyvenam , taip , kad leiskit man nesutikti su Jūsų nuomone..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS