Viceministras: svarbu stiprinti ES ir NATO bendradarbiavimą saugumo srityje | kl.lt

VICEMINISTRAS: SVARBU STIPRINTI ES IR NATO BENDRADARBIAVIMĄ SAUGUMO SRITYJE

  • 0

Lietuva palaiko glaudesnį Europos Sąjungos (ES) valstybių narių bendradarbiavimui saugumo klausimais, sako užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius.

Pasak jo, naujai planuojamos iniciatyvos turi stiprinti ES solidarumą ir vienybę, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Tik daugiau investuodami į Europos saugumą ir gynybą sustiprinsime transatlantinį solidarumą ir tolygiau pasidalinsime našta“, – Liuksemburge pirmadienį vykusiame ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje sakė viceministras. 

Kalbėdamas apie atsparumo didinimą D.Skusevičius pastebėjo, kad pirmiausia reikia imtis priemonių, didinančių atsparumą ES viduje, o išorėje prioritetas turi būti teikiamas artimai kaimynystei.

Pasak ministerijos pranešimo, D.Skusevičius akcentavo Lietuvos paramą tolesniam ES ir NATO bendradarbiavimo stiprinimui, ES ir NATO vadovų deklaracijos ir patvirtintų bendradarbiavimo priemonių įgyvendinimui.

„Apie ES ir NATO bendradarbiavimo sričių plėtimą būtina galvoti jau dabar, Lietuva suinteresuota glaudesniu ES ir NATO bendradarbiavimu tokiose srityse kaip atsakas į hibridines grėsmes, atsparumo stiprinimas, strateginė komunikacija ir kibernetinis saugumas, jungtinės ES ir NATO pratybos“, - ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje kalbėjo D. Skusevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS