Dalyvaujantiems rinkimuose į Trakų ir Kelmės merus reikės surinkti per 200 parašų | kl.lt

DALYVAUJANTIEMS RINKIMUOSE Į TRAKŲ IR KELMĖS MERUS REIKĖS SURINKTI PER 200 PARAŠŲ

Norintiems dalyvauti rinkimuose į Trakų ir Kelmės rajonų merus reikės surinkti per 200 tų savivaldybių nuolatinių gyventojų parašų.

Parašų rinkimų lapai kandidatams išduodami pateikus pareiškinius dokumentus, tai jie galėjo padaryti iki penktadienio, o terminas parašų rinkimui baigiasi rugpjūčio 26 dieną.

Į Kelmės rajono merus kandidatuojantį asmenį savo parašu turi paremti ne mažiau kaip 200 savivaldybės rinkėjų. Kandidatuojantys Trakų rajone turi surinkti ne mažiau kaip 230 juos palaikančių rinkėjų parašų, skelbia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Kandidatus galima paremti ir elektroniniu būdu, šiuo metu dauguma kandidatų yra surinkę po kelias dešimtis elektroninių parašų. Liberalų sąjūdžio atstovas Trakų mero rinkimuose Andrius Šatevičius elektroniniu būdu jau yra surinkęs visus reikiamus parašus, jį parėmė per 300 savivaldybės gyventojų.

Iš viso pareiškinius dokumentus pateikė šeši kandidatuoti į Trakų merus norintys asmenys, Kelmės rajono mero rinkimuose registravosi aštuoni pretendentai.

Trakų rajone Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai kelia Jono Kietavičiaus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Ado Jakubausko, Lietuvos socialdemokratų partija – Dainiaus Narkevičiaus, Liberalų sąjūdis – A. Šatevičiaus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – Jaroslavo Narkevičiaus, Nacionalinis susivienijimas – Ramūno Aušroto kandidatūras.

Kelmės rajono mero rinkimuose planuoja dalyvauti konservatorių keliamas Egidijus Ūksas, liberalų – Dalia Viliūnienė, „valstiečių“ – Juozas Rimkus, socialdemokratų – Stasys Jokubauskas, Darbo partijos – Algirdas Sakalauskas, Lietuvos žaliųjų partijos – Lina Samulytė, visuomeninio rinkimų komiteto „Už augančią Kelmę“ – Jolita Koryznienė, ir savarankiškai išsikėlęs Ildefonsas Petkevičius.

Galutinis kandidatų sąrašas bus skelbiamas rugsėjo 10 dieną, o rinkimai vyks spalio 10 dieną.

Trakuose nauji rinkimai rengiami buvusiai merei, Liberalų sąjūdžio atstovei Editai Rudelienei tapus Seimo nare. Ji parlamente pakeitė balandžio pabaigoje mirusį Kovo 11-osios Akto signatarą Kęstutį Glavecką.

Kelmės rajono mero rinkimai šaukiami birželį nutraukus dėl korupcijos nuteisto Kelmės rajono mero Vaclovo Andrulio įgaliojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Daiva

Planavom už Vilūnienę balsuot, veikli moteris, matom rezultatus, kur dabar dirba, tik jau kad luberalų aferistų gauja ją remia su Račku prieky, dirbs jei bus isrinkta, kaip jis norės, siaip kiti.juokingi, Uksas, Jokubauskaa sedi jau valdzioj. Ilgai, kur rezultatai? SAMULYTE IŠ VIS PRAJUOKINO dirbo savivaldybėj, isejio i nuosavą verslą, tai ko dabar prie lovio nori, kad savam verslui žalią šviesą?⁷

SUSIJUSIOS NAUJIENOS