Darbą ŠMSM pradeda viceministrė A. Zedelytė-Kaminskė ir ministro patarėjas sportui J. Kinderis | kl.lt

DARBĄ ŠMSM PRADEDA VICEMINISTRĖ A. ZEDELYTĖ-KAMINSKĖ IR MINISTRO PATARĖJAS SPORTUI J. KINDERIS

  • 1

Darbą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje ketvirtadienį pradeda atnaujinta sporto politikos komanda – už sporto sritį atsakinga viceministrė Aistė Zedelytė-Kaminskė ir ministro patarėjas Justinas Kinderis.

„Naujoji ministerijos komanda pradėtus darbus tęs, sieksime įsiklausyti į sporto bendruomenės lūkesčius, vertinti jos pasiūlymus, įžvalgas, iš anksto derinti darbus. Mūsų visų tikslas išlieka toks pat – sudaryti sąlygas atsiskleisti talentingiems sportininkams ir garsinti Lietuvą, kurti fiziškai aktyvią visuomenę“, – pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. 

Sporto srities darbus ministerijoje perimsianti A. Zedelytė-Kaminskė nuo 2018 metų buvo atsakinga už švietimo ir sporto sritį Vyriausybės kanceliarijoje.

Kaip praneša ministerija, ji aktyviai dalyvavo teikiant siūlymus Sporto įstatymo pakeitimo projektams, taip pat buvo įvairių ministerijos darbo grupių narė, svarstant aukšto meistriškumo sporto pokyčius, tarptautinių varžybų organizavimo, Nacionalinės sporto agentūros kūrimo ir kitus klausimus.

„Daugiau dėmesio skirsime fizinio aktyvumo ir aukšto meistriškumo sporto sinergijai, bus tęsiami sportininkų dvikryptės karjeros sistemos kūrimo darbai, kad sportininkai kuo ilgiau išliktų profesionaliame sporte ir turėtų vienodas konkurencines sąlygas darbo rinkoje po sportinės karjeros. Taip pat bus tęsiamas pasirengimas Sporto registrui kurti, ketiname pradėti „Talentų ID“ programą, kuri paskatintų naujos sportininkų pamainos augimą, individualių talentų atskleidimą ir paiešką“, – sako viceministrė.

Anot ministro patarėjo pareigas pradedančio eiti J. Kinderio, kiti metai – olimpiniai, todėl šiuo laikotarpiu neplanuojama jokių kardinalių pokyčių.

„Visi numatomi prioritetiniai darbai, kuriuos užsibrėšime įgyvendinti, bus iš anksto derinami su institucijomis, sporto bendruomene, numatant pakankamą terminą jų pasirengimui ir įgyvendinimo pradžiai. Visus sprendimus galime rasti kalbėdamiesi“, – teigia J. Kinderis.

Anot ministerijos, naujasis ministro patarėjas yra aktyvus sporto bendruomenės narys, iki šiol dalyvavęs ministerijos suburtose darbo grupėse, nagrinėjusiose aukšto meistriškumo sporto problematiką.

J. Kinderis – trejų olimpinių žaidynių dalyvis, pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionas ir prizininkas, vienas iš Nacionalinės sportininkų asociacijos steigėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Na, nežinau nieko, bet valdžiažmogiai kažkokie ir išoriškai atrodo nekaip! O dar pridėkime jų požiūrį į žmogų, į jo vertybes - kažkoks košmaras! Nėra jokios harmonijos, kažkokie išdarkyti. Gal todėl kad užsiima kenkėjiška veikla?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS