Iš „darbiečių“ pasitraukęs M. Puidokas gali netekti ir pareigų Seimo komitete | kl.lt

IŠ „DARBIEČIŲ“ PASITRAUKĘS M. PUIDOKAS GALI NETEKTI IR PAREIGŲ SEIMO KOMITETE

Apie pasitraukimą iš opozicinės Seimo Darbo partijos frakcijos paskelbęs parlamentaras Mindaugas Puidokas gali netekti ir Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojo pareigų.

Apie tokius svarstomus pakeitimus trečiadienį Seimo valdybos posėdyje informavo Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

„Išėjus mūsų vienam frakcijos nariui mes turime kvotų įvairių, norėtume pakeisti atstovavimą, norėtųsi operatyviai sureaguoti“, – sakė A. Mazuronis.

Jis užsiminė, kad „darbiečiai“ norėtų keisti savo atstovavimą ne tik Seimo Europos reikalų komitete, bet ir Priklausomybių komisijoje.

Tačiau personaliniai pasikeitimai parlamentiniuose komitetuose ir komisijose galimi tik prasidėjus Seimo pavasario sesijai.

Šią savaitę Seimo narys M. Puidokas pareiškė, kad kartu su visa savo komanda traukiasi iš Darbo partijos ir Darbo partijos frakcijos Seime, nes, anot jo, „ji negerbia savo narių ir net nesiteikia informuoti nei žodžiu, nei raštu apie kreipimąsi į Etikos ir procedūrų komisiją“.  „Darbiečių“ tokį apsisprendimą lėmė M. Puidoko pasisakymas apie Rusijos agresiją Ukrainoje.

Seimo nario teigimu, jo ekspertinių įžvalgų dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje „darbiečiai“ nesuprato.

„Daug metų dirbau kaip geopolitikos ir tarptautinių santykių ekspertas. Tad dabar dirbti su žmonėmis, kurie ne tik nesuvokia egzistenciškai Lietuvai svarbios geopolitinės įvykių analizės, užsienio politikos peripetijų, karo žalos visai Europai ir platesnio vaizdo – nematau prasmės“, – tvirtino jis, primena ELTA.

Pasak M. Puidoko, takoskyros frakcijoje buvo jaučiamos ne tik tarptautinės politikos, bet ir socialiniais vidaus politikos klausimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vidas

Prašau nesisaipytis iš ligonio.

IR KAS GI JĮ PASODINO Į TĄ KOMITETĄ ?!...

O gal jis Seimo su kosmosu rýšininku ten dirba ?....

Galimas projektas

Liberalu sajudis rekomenduos kandidatuoti Prezidento pareigoms
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS