Dedamas taškas: Prezidentūra etikos sargų neprašys vertinti Ž. Pavilionio veiksmų | kl.lt

DEDAMAS TAŠKAS: PREZIDENTŪRA ETIKOS SARGŲ NEPRAŠYS VERTINTI Ž. PAVILIONIO VEIKSMŲ

Panašu, kad Prezidentūros ir iš Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų besitraukiančio Žygimanto Pavilionio istorijoje dėl parlamentaro siųstų laiškų šalies vadovo patarėjai Astai Skaisgirytei dedamas taškas.

Prezidentūra apsisprendė neprašyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti parlamentaro elgesio. Vis tik Prezidentūra ir toliau laikosi pozicijos, kad Seimo nario elgesys teisės ir etikos požiūriu buvo netinkamas.

„Respublikos Prezidento kanceliarijos kanclerė Agila Barzdienė atsakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijai, kad Prezidento kanceliarija ir toliau laikosi nuomonės, jog ankstesniame LRPK kanclerio rašte aprašyta Seimo nario, Užsienio reikalų komiteto pirmininko Ž. Pavilionio veikimo praktika yra netinkama teisės ir etikos požiūriu“, – Eltai pateiktame atsakyme teigia prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Vis tik, pasak jo, Prezidentūra priėmė sprendimą neprašyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pradėti Ž. Pavilionio veiksmų vertinimo.

„Tačiau atsižvelgiant į tai, kad po rašto išsiuntimo Prezidento kanceliarija iš URK pirmininko nėra gavusi daugiau panašaus turinio raštų, taip pat į tai, kad pastaruoju metu visuomenės informavimo priemonėse ir Seimo nario, URK pirmininko socialiniame tinkle yra skelbiama informacija apie jo apsisprendimą trauktis iš Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų ir viešą pripažinimą, kad rašte aprašytą jo veikimą jis vertina kaip savo klaidą, Prezidento kanceliarija neprašo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pradėti Seimo nario Ž. Pavilionio elgesio tyrimo“, – informavo prezidento patarėjas.

Etikos ir procedūrų komisija gruodžio mėnesį Prezidento kanceliarijos kanclerei Agilai Brazdienei pateikė užklausą, kurioje teiraujamasi, ar reikėtų pradėti Užsienio reikalų komiteto pirmininko veiksmų vertinimą.

ELTA primena, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisiją pasiekė Ž. Pavilioniui adresuotas Prezidentūros raštas, kuriame keliami klausimai dėl Užsienio reikalų komiteto pirmininko elgesio.

Kaip tvirtinama Prezidento kanceliarijos vadovės A. Barzdienės pasirašytame rašte, kurį gavo ELTA, klausimų kelia ne tik Ž. Pavilionio viešai skleidžiama „išgalvota informacija“ apie A. Skaisgirytę, bet ir Prezidentūrą pasiekiantys parlamentaro pasirašyti raštai. Juose, kaip teigia Prezidentūra, konservatorius įsakmiai, be jokio teisinio pagrindo reikalauja A. Skaisgirytę atsakyti į dešimtis klausimų ar vykdyti įvairias pateiktas užduotis.

Kanceliarijos teigimu, tokia Ž. Pavilionio veikla primena psichologinį spaudimą vyriausiajai patarėjai ir kelia rimtą susirūpinimą dėl to, ar Seimo narys nelaužo duotos Seimo nario priesaikos.

Tuo metu Ž. Pavilionis viešai kaltino A. Skaisgirytę kiršinant prezidentą Gitaną Nausėdą su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu.

Vis tik kiek vėliau, po išsakytos frakcijos kolegų kritikos, Ž. Pavilionis informavo atsiimąs visus Prezidentūrai išsiųstus klausimus. Jis teigė sieksiąs glaudesnio bendradarbiavimo su Prezidentūra.

Sausio 3 d. Ž. Pavilionis informavo apie apsisprendimą trauktis iš Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

USA ambasadorius liepė neliesti savo darbuotojo.

ALGIS

Jis man panašus į pridurką ''betmaną''

Žilvinas Ručys

prezidentūra su kliurka nausėda nuslėpė nuo Lietuvos atsakymus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS