Dėl A. Anušausko Laisvės frakcija inicijuoja valdančiosios koalicijos tarybos susitikimą | kl.lt

DĖL A. ANUŠAUSKO LAISVĖS FRAKCIJA INICIJUOJA VALDANČIOSIOS KOALICIJOS TARYBOS SUSITIKIMĄ

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko atsistatydinimo aplinkybes Laisvės partija valdančiosios koalicijos partneriams siūlo aptarti koalicijos taryboje.

„Laisviečių“ lyderė Aušrinė Armonaitė BNS teigė, kad koalicinėje Vyriausybėje atsakomybė yra bendra, dėl to, anot jos, šiame formate klausimą apsvarstyti būtina.

„Laisvės partija inicijuoja koalicinę tarybą. Tai bendra Vyriausybė ir atsakomybė bendra“, – sakė  A. Armonaitė.

Liberalų frakcijos vadovas Eugenijus Gentvilas BNS teigė, kad priežastis, dėl ko ministras atleistas, svarbu žinoti.

„Jeigu tai tik konservatorių vidaus reikalas, tai nelabai turime ką aptarinėti. Lopata (liberalas Raimundas Lopata – BNS) išlenda, bet mano manymu, žmogus dirbo parlamentaro darbą. Tą savo laišką viename portale paviešino. Jeigu būtų korupcijos apraiška, turbūt, nebūtų skelbęs“, – BNS kalbėjo E. Gentvilas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šeštadienį pareiškė, kad iš KAM yra gavusi informacinio pobūdžio raštą apie R. Lopatos pateiktus klausimus ministerijai dėl antidronų viešųjų pirkimų ir netinkamai įvertintų Lietuvos gamintojų.  

Pasak E. Gentvilo, svarbu aptarti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) ateitį, kai pasikeis jo vadovas, jeigu pirmininku esantis Laurynas Kasčiūnas bus paskirtas krašto apsaugos ministru vietoje A. Anušausko.  

„Trečias dalykas, apie ką kalbėsime, kaip apskritai dirbsime koalicijoje“, – pridūrė liberalų lyderis. 

A. Armonaitės teigimu, yra svarbu gauti paaiškinimus dėl pasitraukiančio ministro mestų kaltinimų Lietuvos nacionalinio saugumo sistemos skaidrumui.

Ji taip pat siūlo pasitarti ir dėl naujojo ministro skyrimo procedūros ir ją vykdyti maksimaliai atvirai, išsamiai apsvarsčius bei radus pritarimą valdančiojoje koalicijoje.

Tarybai susitikti siūloma artimiausiu metu, kad ir pirmadienio pavakarę. 

Apie ministro atsistatydinimą paaiškėjo vėlyvą penktadienio popietę, kai A. Anušauskas pasiprašė skubaus susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda. Pasak jo, L. Kasčiūnas yra tik „vienas iš kandidatų“ jį pakeisti. Pats komiteto vadovas teigia esantis pasiruošęs eiti krašto apsaugos ministro pareigas.

Premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad ministras traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Po susitikimo su G, Nausėda A. Anušausko prasitarė apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje. STT pareiškė nevykdanti jokių tyrimų dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų ministerijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

To Onė

Jei būtų privalomas jiems IQ testas, koks trečdalis neišlaikytų. O tų, kurie išlaikytų reiktų tikrinti praktines problemų sprendimo kompetencijas, žinias tose srityse, kurias jie "valdo". Būtų liūdnas vaizdelis... Specialistų ten su geru žiburiu reiktų ieškoti... taigi, toks kontingentas sprendžia valstybės reikalus...

Onė

Na kas galiausiai sėdi seime, jei jais manipuliuojama,tai kokios koalicijos,kokia opozicija,atrodo kad nieko nesuprastų,kad su jais visiškai nesiskaitoma.tai vieną kartą parodykite ,kad esate,kad egzisuojate,kad nesate akli vykdytojai, ar jūsų sąžinės atsidūrė pinigų voratinkliuose.nejaugi nebeliko dorų ir sąžiningų seimo narių,ko vertas prezidentas?? Šalis išvaistyta, nieko nebeliko,tik melas apgaulės ir vagystės.tapinas daug išaiškino,bet tai tik smulkus seimo narių pasipinigavimas,o jei būtų kam pajudinti viešuosius pirkimus,europos s lėšų išvaistymus turbūt viršytų didžiausias istorines aferas.

Anonimas

Tokios korupcijos dar per 30 metų nebuvo,švaisto milijonais,kaltų nĖRA ,ŠTAI KOKIA TEISĖSAUGA LANZBERGINIŲ,liko milijonieriais ,o žmones ubagais pavertė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS