Dėl vakcinų be eilės – konservatorių kreipimasis į teisėsaugą: tokie atvejai nebus toleruojami | kl.lt

DĖL VAKCINŲ BE EILĖS – KONSERVATORIŲ KREIPIMASIS Į TEISĖSAUGĄ: TOKIE ATVEJAI NEBUS TOLERUOJAMI

  • 12

Pasirodant ne vienam atvejui, kai atskirose gydymo įstaigose yra vakcinuojami asmenys, kuriems COVID-19 vakcinos nepriklauso, konservatoriai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydami ginti viešąjį interesą ir pradėti ikiteisminius tyrimus.

„Bent keturiose įstaigose yra viešai fiksuoti atvejai, kai vakcina nuo COVID-19 buvo paskiepyti asmenys, kurie tam neturėjo teisės. Tokį įstaigų vadovų ar kitų už skiepijimo procesą konkrečiose įstaigose atsakingų asmenų elgesį laikome itin žalingu ir viešąjį interesą pažeidžiančiu veiksmu. Tokie atvejai nebus toleruojami“, – teigia kreipimąsi pasirašę Seimo nariai Andrius Vyšniauskas, Jurgita Sejonienė ir Paulė Kuzmickienė.

Pasak jų, skaidrus vakcinacijos procesas ligoninėse ir kitose gydymo įstaigose yra be galo svarbus užtikrinant visuomenės pasitikėjimą pačia vakcina.

Kaip teigiama, Vyriausybė ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) deda daug pastangų, kad vakcinacijos procesas spartėtų, šalį pasiektų kaip galima daugiau vakcinų ir pirmiausiai ją gautų pirmose fronto linijose dirbantys asmenys.

Deja, tokie nors ir atskiri atvejai įvairiose įstaigose tiesiog diskredituoja procesą, pabrėžia Seimo nariai ir priduria, kad generalinė prokuratūra gali ir turi užkirsti kelią tokiems atvejams.

Jie paminėjo viešai nuskambėjusius atvejus bendrovėje „Ambulansa“ Šilalėje, Vilniaus universitetinės ligoninės „Žalgirio“ klinikoje, Panevėžio Respublikinėje ligoninėje ir Šilutės ligoninėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kazys suvalkietis

Pagal kokį Baudžiamąjį ar Darbo kodeksą jūs tuos žmones nubausite? Nematau jokių galimybių - galima tik pabarti...

Chi

Tegu skiepijasi, kas tik nori. Nuo to tik mums bus drąsiau, nes dabar yra neramumas, kaip pernešim skiepą. Pirmyn visi..

Balamutas

Skiepytis galima tik pagal konservatorių sudarytus sąrašus, tik konservatoriams leidžiant. Užmiršote kas dabar visur, viskam vadovauja? Priminsiu, tai liberalios moterys ir liberalūs konservatoriai. Dažniausiai su durų rankenom kišenėse.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS