Didžiosios opozicinės partijos nepasirašys partijų susitarimo dėl emigracijos | kl.lt

DIDŽIOSIOS OPOZICINĖS PARTIJOS NEPASIRAŠYS PARTIJŲ SUSITARIMO DĖL EMIGRACIJOS

  • 4

„Tvarkiečių" inicijuotas nacionalinis partijų susitarimas dėl emigracijos nesugebėjo suvienyti visų svarbiausių šalies politinių jėgų. Didžiosios opozicinės partijos jo pasirašyti neketina, rašo „Lietuvos žinios“.

Kitą savaitę Seime numatomame pasirašyti susitarime emigracija įvardijama kaip nacionalinė problema ir keliami tikslai artimiausiais metais per pusę sumažinti emigracijos mastą bei pasiekti, kad po dešimtmečio Lietuvoje gyventų 3,5 mln. žmonių.

Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius negailėjo kritikos planuojamam pasirašyti susitarimui.

„Siūlyti juokingus susitarimus tokia svarbia tema yra paties nacionalinių susitarimų žanro diskreditavimas. Tai ir labai svarbios valstybės gyvenime emigracijos ir imigracijos valdymo politikos diskreditavimas“, - mano opozicijos lyderis.

„Man trūksta žodžių pasakyti ką nors kritiškesnio apie tokio susitarimo prasmę, kai apie jokias priemones, veiksmus, Lietuvos ekonomikos ir naujų darbo vietų kūrimo skatinimą jame nekalbama, nors tai būtų esminiai dalykai, kurie leistų mažinti emigracijos srautą", - pabrėžė jis.

Vienas šio susitarimo iniciatorių „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas apgailestavo, kad pagrindinės opozicinės partijos neketina jo pasirašyti.

„Deja, kartais opozicijos ambicijos pralenkia požiūrį į valstybę. Dėl to labai gaila. Šį dokumentą lyginčiau su visų partijų pasirašytais susitarimais dėl narystės NATO, Europos Sąjungoje, finansavimo krašto gynybai didinimo“, - sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jo

Išvykusių vietą kažkas turi užpildyti. ...

Jo papa.

O katras lietuvs vyras jau, ,,šventesnis "už tą musulmon? Pamet šeim ir nebesirūpin, musulmons -rūpinas,kiek beturėtų žmonų. Nors esu kategoriškai prieš daugpatystę.

jo

PIRMA PASIRASYDAI ISTATYMA del imigrantu susipazinkite su tu saliu kultura,kiek vienas asdmuo turi zmonu ,o jau nesuskaiciuosi kiek vaiku taip kad dave vienam asmeniui leidima gyventi LIETUVOJE TO ASMENS SEIMOJE PO KELIU MENESIU ATSIRAS KELESDESIM ZMONIU,O JEIGU SUTEIKSITE GALIMYBE KELIEMS ISKART ATIDUOTI REIKES VISA SIMTABUTI NAMA, NES JU SEIMOS KAIP CIGONU,NESUSKAICUOJAMOS VISI JIE YRODYS KAD GIMINES ,VAIKAI,TETOS BROLIAI,DEDES IR TAIP TOLIAU,NES VIENAS VYRAS GALI TURETI KELIASDESIMTIS ZMONU,O KIEK VAIKU JAU NESUSKAICIUOSI,TAI TOKIA KELIU MILIJONU lietuva mes greitai turesime,to nori musu valdzia,TGUOJ lietuva taps MUSULMONU KRASTAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS