Diskusijose apie kartelę Seimo rinkimams G. Nausėda remia 4 proc. ribą | kl.lt

DISKUSIJOSE APIE KARTELĘ SEIMO RINKIMAMS G. NAUSĖDA REMIA 4 PROC. RIBĄ

  • 3

Seime vykstant ginčams dėl kartelės partijoms ir jų koalicijoms patekti į Seimą, prezidentas Gitanas Nausėda remia 4 proc. ir 6 proc. ribas.

Šioms kartelėms pritarė Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, tačiau valdantieji politikai linkę jas dar labiau mažinti – atitinkamai iki 3 ir 5 procentų.

Šiuo metu partijos dalyvauja mandatų dalybose, kai daugiamandatėje apygardoje pasiekia 5 proc. kartelę, koalicijos – 7 proc. kartelę.

Pasak prezidento, kartelės sumažinimas sudarytų galimybes Seime atstovauti didesniam žmonių skaičiui.

„Seimo komitete patvirtintą sprendimą leisti kartelę iki 4 ir 6 proc. vertiname kaip subalansuotą. Rinkimų kartelės sumažinimas suteiktų daugiau galimybių Seime būti atstovaujamiems platesniam piliečių ratui“, – komentare BNS antradienį nurodė prezidento komunikacijos grupė.

Atsakyme taip pat teigiama, kad sprendimai keisti kartelę „neturėtų tapti keliu į betvarkę ir ateityje įstatymas neturėtų būti kaitaliojamas priklausomai nuo politinių aplinkybių“.

Seime antradienį valdantieji ketino per svarstymo stadiją balsuoti dėl rinkimų kartelės, tačiau klausimas atidėtas opozicijos prašymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

JOKIŲ rinkiminių sąrašų (tai ANTIKONSTITUCIŠKA!), ir... tos 'partijos' pačios išsiskirstys. Tuo pačiu prapuls ir ši 'problema': visos tos 'kartelės' PANEIGIA bet kokius demokratijos dėsnius, nes tų 'kartelių' neįveikusiųjų balsai yra tiesiog PASISAVINAMI, uzurpuojami galingesniųjų.

Da

jau švesaforas uždegė, raudonos linijos žengimo kombinacijas .vėl išradimas naujo fokuso mastymo, rinkėjui runkeliui, bus naujas klapotas ant baškos užmautas ,vėl kuriasi 4 procentus, bet dėl kuo ir kam to reikia juk racinalizatoriai seime sėdi po keliasdešimt kodencijos metu nuo praidžios be pabaigos be atmainu, juk tie patys runkeliai, nusibodo tiek kad niekaip ropes išrauti neeina taip ir kuria sau naujas vagas naujo profiliuo , kur matyta žmonių skaičiai vis kas met mažėja o partiju vis nauju kuria dėl kuo ir kam to reikia o dėl to kad atėitu nauji ir sedėtu ant sprando mums išlaikytiniai, vytu naujas ponas tos tinginius maintu ir nubrežtu raudonas linijas kur žadėjo, bet bet nėra ką ponas žadėjo, vis nauji komikai atėina ir gyvenima kuriasi tik sau pagal savu chebros norus, , mažink mažink per puse seima nereikia ten tu išlaikytinių, ir savo vajaža sumažink, nereikia ir tau ten tiek, bus nauda, piliečiui,

o

is fizionomijos aisku kad viskas gerai bent jam nes kitu problemos kazkur anapus juk zmogelis gyvena turizmo ispudziais tai kazkokiu /runkeliu / problem /rupinasi kitos instancijos o viskas kitas dzin........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS