A. Dulkys dalyvauja PSO asamblėjoje: susitiko su Taivano viceministre | kl.lt

A. DULKYS DALYVAUJA PSO ASAMBLĖJOJE: SUSITIKO SU TAIVANO VICEMINISTRE

  • 5

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dalyvauja sekmadienį prasidėjusioje Pasaulio sveikatos asamblėjoje Ženevoje, čia jis susitiko su Taivano sveikatos apsaugos viceministre Li-Feng Lee (Li-Feng Li).

Lietuvos ir Taivano ministerijų vadovai aptarė galimą dvišalio bendradarbiavimo sveikatos srityje plėtrą.

„Džiaugiamės besimezgančiu dvišaliu bendradarbiavimu sveikatos srityje ir rengiamės pasirašyti dvišalį bendradarbiavimo memorandumą dėl pasirengimo ateities pandemijoms, sveikatos paslaugų skaitmenizavimo, sveikatos ir socialinių paslaugų integracijos senėjančios visuomenės kontekste bei specialistų kvalifikacijos kėlimo“, – Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime cituojamas A. Dulkys.

Tuo tarpu Taivano viceministrė padėkojo Lietuvai už COVID-19 pandemijos metu donuotas vakcinas nuo koronaviruso, teigiama pranešime.

Lietuva Taivanui donavo beveik 256 tūkst. „Vaxzevria“ vakcinos dozių. Taivanas taip pat skyrė paramą Lietuvai, padovanojo termometrų.

Prasidėjusi asamblėja yra svarbiausias Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) metinis renginys. Per jį planuojama aptarti pastangas užkardyti sveikatos krizes ateityje, tačiau asamblėją temdo tebesitęsianti Rusijos invazija Ukrainoje.

Kyjivas ir jo sąjungininkai renginio metu pateiks rezoliuciją, kuria griežtai smerkiama Rusijos invazija, ypač daugiau kaip 200 jos atakų prieš Ukrainos sveikatos apsaugos sistemos objektus, įskaitant ligonines ir greitosios pagalbos automobilius.

Rusija dėl savo invazijos šalinama iš įvairių tarptautinių institucijų, tačiau Pasaulio sveikatos asamblėjoje tokių sankcijų nenumatoma.

Per asamblėją į PSO vadovo postą antrai penkerių metų kadencijai turėtų būti perrinktas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas).

Viena iš svarbiausių darbotvarkėje svarstomų reformų yra susijusi su PSO biudžetu. Tikimasi, jog šalys pritars planui padidinti saugų ir lankstų finansavimą, kad organizacija galėtų greitai reaguoti į pasaulines grėsmes sveikatai.

Asamblėjoje dalyvauja 194 šalių atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ll

Svarbiausia ,kad Dulkys nuvažiavo į Ženevą ,kad susitiktų su eiline Taivanio valdininke ir popierių ateičiai pasirašys,Taivanis,didelis įvykis Lietuvos gyvenime,pagal Armonaitę tai viskas daroma ateičiai kaip komunizmas ir nieko dabarčiai,Dulkys nuolankiai galės papasokoti apie tai Adamoniui,Lansbergiui ir savaitinės kelionės turistams Taivane.Dulkys nepsakė ,kur dingo pandemija,kaip po ligonių o ne SAM pretvarkymo faktiškai ligoniai iš rajonų atsidurs greitai pas specialistus,ar viską paliks pavežiotojams į morgus?Bet dabar aišku ,Ženeva, ir mūsų svarbiausias sveikatos ekspertas sveikatos reikalų suvažiavime net pasauliniu mastu.

kaunietis

Idomu apie ka jis kalbejo su ta viceministre? Gal apie pora

Chyy

dar bezdžionių raupus parveš
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS