A. Dulkys: pandemijos piko metu reikėjo būti agresyvesniems priimant sprendimus | kl.lt

A. DULKYS: PANDEMIJOS PIKO METU REIKĖJO BŪTI AGRESYVESNIEMS PRIIMANT SPRENDIMUS

  • 1

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pripažįsta, kad pandemijos laikotarpiu Vyriausybė padarė klaidų, iš kurių, pasak jo, reikia mokytis. Ministras teigia, kad koronaviruso atvejų piko metu galbūt reikėjo agresyvesnių politinių sprendimų.

„Taigi žinoma, kad tų klaidų yra ir iš jų reikia mokytis. Pavyzdžiui, manau, kad truputėlį turėjome būti galbūt agresyvesni savo sprendimais, kai buvome pike, kai buvome ant to problemų kalno. Tačiau pripažinkime, kad mums turbūt tikrai trūko patirties, mes stengėmės įtraukti labai daug ekspertų“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ teigė A. Dulkys.

Vis tik ministras atkreipia dėmesį, kad ekspertai neretai turi įvairias nuomones, kurios gana greitai keičiasi.

„Bet žinote, ekspertai turi įvairių nuomonių, ir šiandien, kas liečia vakcinas ir skiepus, yra tokia akademinė liga, kuria daugelis profesorių serga, kad vakare perskaičiau straipsnį ir ryte noriu, kad man studentai atsakytų į visus klausimus, o kitą vakarą aš perskaičiau kitą straipsnį ir jau dabar noriu, kad visi darytų taip, kaip jame yra“, – sakė A. Dulkys.

„Tai vakcinos ir jų pasaulis dabar išgyvena gausybę naujų tyrimų, gausybę naujų mokslinių žinių. Ir mes kiekvieną rytą pakylame su nauja kažkokia žinute ir jau tikimės, kad valstybės jau bus sureaguota. Tai šioje vietoje, matyt, sakyčiau, kad tokios yra ir klaidos“, – pridūrė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O kodėl ne

Kai anūkėlis iš tos pačios partijos dar lėktuvui nenusileidus jau zyzia ir verkia kad protasevicius liko už sienos visiems tinka. Va ir Dulkys pagalvių nedulkinęs galetų pasistengti, pasitempti dėl tautos, jei negali tai gal atsistatydintų toliau nedulkinęs tautos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS