Per dvi išankstinio balsavimo dienas balsavo virš 91 tūkst. rinkėjų | kl.lt

PER DVI IŠANKSTINIO BALSAVIMO DIENAS BALSAVO VIRŠ 91 TŪKST. RINKĖJŲ

  • 0

Per dvi išankstinio balsavimo prezidento rinkimuose ir referendume dėl dvigubos pilietybės dienas balsavo daugiau kaip 91 tūkst. arba 3,8 proc. visų rinkėjų, rodo trečiadienį paskelbti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

VRK duomenimis, tai daugiau nei dvigubai daugiau, nei prieš penkerius metus. Tuomet per pirmąsias dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią pareiškė 44 tūkst. arba 1,85 proc. visų rinkėjų.

Pasak VRK pirmininkės Linos Petronienės, dėl itin didelio rinkėjų aktyvumo dalyje balsavimo vietų ir po 20 valandos yra nusidriekusios eilės.

„Tokiais atvejais rinkimų komisija užfiksuoja eilės pabaigą ir visiems į eilę iki 20 valandos atsistojusiems rinkėjams yra leidžiama balsuoti. Pavyzdžiui, Vilniaus Lukiškių aikštėje gali tekti palaukti valandą arba pusantros. Todėl esame labai dėkingi rinkėjams už kantrybę ir supratingumą“, – pranešime cituojama L. Petronienė.

Per dvi išankstinio balsavimo dienas didžiausią aktyvumą rodo Neringos savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys. Jų balsavimo aktyvumas perkopė 18 proc.

Aktyviai balsuojama ir Birštone, Ignalinos bei Varėnos rajone, rajone, čia balsuoti atvyko daugiau kaip 7 proc. rinkėjų.

Pasyviausi kol kas yra Šalčininkų, Šiaulių, Vilniaus, Kauno ir Kretingos rajonų rinkėjai. Rinkėjų aktyvumas čia dar nesiekia 2,5 proc.

Trečiadienį taip pat pradėtas organizuoti balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose, kur į balsavimo vietas dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams sudaromos sąlygos balsuoti jų buvimo vietose. Šiose įstaigose iš viso jau balsavo 7 265 rinkėjai.

Balsavimas iš anksto tęsiasi, jis truks iki ketvirtadienio 20 val. vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS