E. Gentvilas: prezidentas be reikalo ėmėsi to smulkaus šiaudo | kl.lt

E. GENTVILAS: PREZIDENTAS BE REIKALO ĖMĖSI TO SMULKAUS ŠIAUDO

Liberalų sąjūdžio narys Eugenijus Gentvilas teigia, kad prezidentui Gitanui Nausėdai nebereikia ieškoti papildomų įrodymų, kodėl susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius nebegali eiti savo pareigų.

Parlamentaras primena, kad prezidentas neturi konstitucinės galios atleisti ministrą, bet, pasak E. Gentvilo, šalies vadovas gali spausti premjerą Saulių Skvernelį, kodėl šis nevykdo savo pažadų.

„Yra prezidento pozicija, šitas ministras negali dirbti. (G. Nausėda gali klausti – ELTA), gerbiamas S. Skverneli, kodėl jūs nevykdote savo pažado, kuomet buvote man pažadėjęs, kažkada prieš Kalėdas, kad per savaitę išspręsite, koks čia gumos tempimas? (...) Prezidentas neturi veltis į detales, jis seniai yra išsakęs švelnesne ir grubesne forma, kad ministras netinka eiti pareigų. Jis to ir turi laikytis. Ar jis turi rinkti įrodymus, remtis tikromis, netikromis žiniomis? Ne. Jis tiesiog kaip politikas mano, kad šitas ministras negali eiti pareigų ir tai turi tapti S. Svernelio atsakomybe nuimti šitą ministrą“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

„Dabar prezidentas daužosi kaip paukštelis į langą, vietoje to, kad kartą, paskutinį kartą kalbėtų su premjeru. Premjere, tai yra tavo atsakomybė, tave aš atleisti galiu, ministro negaliu atleisti. Tačiau premjerą galiu patraukti. Tai prezidentas turėtų atsistoti į tokią poziciją“, – teigė E. Gentvilas.

Dabar prezidentas daužosi kaip paukštelis į langą, vietoje to, kad kartą, paskutinį kartą kalbėtų su premjeru.

Anot liberalo, prezidentas be reikalo pateikė naujus kaltinimus, kad J. Narkevičius įdarbino apie 20 savo partijos bičiulių ministerijos valdomose įmonės.

„Tegul prezidento patarėjai pasižiūri, ar nesuklaidino prezidento. 20 ar ne 20, ar 5, ar artėja prie 20 ir ar galima sakyti, kad 20 žmonių. Akivaizdu, kad politinėje komandoje yra įdarbintų žmonių, o tas yra natūralu ir nesmerktina. Galų gale, tai neskamba kaip Andriaus Palionio bandymas įdarbinti grynai partinius žmones bei be jokios darbinės patirties. Mano galva, prezidentas be reikalo ėmėsi to smulkaus šiaudo. Yra principinė pozicija, ji prezidento išsakyta daug kartų. Tai kam dabar kaip skęstančiam kažkokio šiaudo ieškoti. Dar jeigu nepataikė, tai iš viso tampa indulgencija J. Narkevičiui ir tiems, kurie bando išsaugoti J. Narkevičių. (Kuomet jie teigia – ELTA), kad prezidentas suklaidintas ir jis meluoja. Vargu ar reikia imtis tokių smulkių dalykų“, – teigia E. Gentvilas.

ELTA primena, kad ketvirtadienio rytą LRT radijui duotame interviu prezidentas Gitanas Nausėda dar kartą sukritikavo J. Narkevičių ir teigė, kad ministras susisiekimo sektoriuje įdarbino apie 20 su partija susijusių žmonių. Kartu prezidentas dar kartą deklaravo, kad nekeičia savo pozicijos dėl susisiekimo ministro, ir vis dar mano, jog J. Narkevičius turi trauktis.

Savo ruožtu susisiekimo ministras J. Narkevičius tvirtina, kad prezidento G. Nausėdos teiginiai, jog jis įdarbino apie 20 savo partijos bičiulių ministerijos valdomose įmonės, – netiesa. Pasak J. Narkevičiaus, prezidentas yra sąmoningai klaidinamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Cha

Gentvilas geriausias prezidentas,tik pirm turi 7mln uostui grąžinti .

onute

AŠ MANAU KAD PREZIDENTUI TOKIE VAGYS GENTVILIUKAI TINKA TIKRAI GALVOJAU KAD NORS KIEK PREZIDENTAS SUPRAS KAD TAUTAI JO VOJAŽAI NEPATINKA PREZIDENTE TAUTAI O TAUTA AUKŠČIAU JUSU IR SEIMO SMIRDA TOKIE DALYKAI AR NIEKS NEPASKAITO TURIT JUK SPAUDOS ATSTOVA TURBUT IR JAM JUS NEPATINKAT TAI KLAIDINA JUS NEPRANEŠA TAUTOS NUOMONEGAL IR JUMS PRIKIŠO LANSBERGINIAI STUKAČIU KAIP I SEIMA ŽINOT GERIAUSEI NEPASITIKĖT O PAČIAM DOMĖTIS

Eilinis

O tai pats prezidentas paliko visus senus Grybauskaitės patarėjus ir pavaduotojus? Ar, visgi, aplink save įdarbino savus ir patikimus? Jeigu tai yra priežastis dėl ko prarandamas pasitikėjimas, tada visai Vyriausybei su Prezidentu priešaky reikia atsistatydinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS