E. Gentvilas: V. Pranckietis atras savo vietą partijos sąraše | kl.lt

E. GENTVILAS: V. PRANCKIETIS ATRAS SAVO VIETĄ PARTIJOS SĄRAŠE

Liberalų sąjūdžio narys Eugenijus Gentvilas teigia, kad su partijos sąrašu parlamento rinkimuose dalyvausiančiu Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu nebuvo kalbėta apie stojimą į partijos narių gretas.

Politikas pripažįsta, kad jo ir V. Pranckiečio politinės nuostatos šiek tiek skiriasi, tačiau akcentuoja, jog Seimo pirmininko vertybinės nuostatos atitinka partijos programą. E. Gentvilas mano, kad V. Pranckietis atras savo vietą partijos sąraše.

„Nestojo, nekalbėjome apie narystę partijoje ir, manau, nekalbėsime. (...) Mes ir praėjusioje kadencijoje turėjome kelis Seimo narius, kurie nebuvo partijos nariai ir nematome dėl to tragedijų“, – „Žinių radijui“ teigė E. Gentvilas.

Politikas akcentuoja, kad Liberalų sąjūdis jungia ne tik siauro segmento liberalių pažiūrų asmenis, bet ir platesnę liberalią auditoriją. Todėl E. Gentvilas teigia, kad vietą partijos rinkiminiame sąraše nesunkiai ras ir V. Pranckietis.

Aš manau, kad jis ne tai, kad papuoš, bet tikrai ras vietą mūsų sąraše.

„Mes irgi savo partijos viduje apjungiame ne vienos krypties žmonės ir čia turbūt esame skirtingi nuo Laisvės partijos, kuri na taip jau vieno siauresnio segmento. Mes įvairūs, ponas V. Pranckietis įtelpa, atrodo, į tuos rėmus taip kaip su juo šnekame pastaruosius metus. Aš manau, kad jis ne tai, kad papuoš, bet tikrai ras vietą mūsų sąraše“, – tikino jis.

E. Gentvilas teigia, kad Seimo pirmininkas susipažino su partijos programa, su juo buvo diskutuojama vertybiniais klausimais. Nors politikas pripažįsta, kad Seimo pirmininko nuostatos neretai išsiskyrė su jo paties, tačiau akcentuoja, kad visumoje V. Pranckiečio vertybinės nuostatos atitinka partijos programą.

„Davėme savo buvusią programą, artimiausią ruošiamą programą, kurią greitai skelbsime, Seimo pirmininkas susipažino, padiskutavome. Sakyčiau, pusantros valandos diskutavome, kaip jis įsivaizduoja, kaip mes įsivaizduojame. Jo įsivaizdavimas dažnu atveju kitoks negu mano, bet gal arčiau tų, kurie vadinami švelnesnio pobūdžio liberalais. Tai žmogus įtelpa su savo matymu, bet nesvarbu, ką mes šnekame apie programą, dabar jau svarbu, kokią veiklą Seimo pirmininko mes matome viešoje erdvėje pastaruosius metus“, – sakė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio narys sutinka, kad kadencijos pradžioje iš savivaldos lygio atėjusiam V. Pranckiečiui politinio supratimo šiek tiek trūko, tačiau teigia manantis, jog politikas per kadenciją subrendo.

ELTA primena, kad V. Paranckietis antradienį paskelbė Seimo rinkimuose dalyvausiantis su Liberalų sąjūdžiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jonas

Augi ,o tavo partija atras savo vietą??? Aišku ,kad pats neturi vietos, tai ką kitam siūlai:) nesuteik nepamatuotos vilties...

Liblibas

Daug žmonių partijoje įtemptai dirbo, ruošėsi, tikėjosi ir še tau bobute devintinės! Ateina kažkoks prašalietis Pranskietis, dėl patijos nė piršto nepajudinęs ir gauna garantuotą vietą sąrašo aštuntuke pakliūti į Seimą.

...

Ne sąrašas ten bus, o kažkoks mėšlynas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS