E. Pupinio ir G. Palucko lygiosios: perskaičiavus balsus gali prireikti ir burtų? | kl.lt

E. PUPINIO IR G. PALUCKO LYGIOSIOS: PERSKAIČIAVUS BALSUS GALI PRIREIKTI IR BURTŲ?

Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje, kur vienodą rinkėjų balsų skaičių antrajame rinkimų ture surinko konservatorius Edmundas Pupinis ir Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas, pirmadienį bus perskaičiuojami balsai.

Tai spaudos konferencijoje Seime pranešė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė.

„Šiandien 16 val. apygardos rinkimų komisija renkasi į balsų perskaičiavimą, perskaičiuos visų apylinkių  balsus. Tikimės, kad po kelių valandų perskaičiavimo aiškumas bus, ar rinkimų rezultatai yra tokie patys, ar pasikeitė  kažkas“, – sakė L. Matjošaitytė.

Jos duomenimis, dar yra 7 pasiklydę išankstinio balsavimo vokai, kurie turėtų  atkeliauti į šitą apygardą ir būti priskaičiuoti.

Tiek už G. Palucką, tiek už E. Pupinį antrajame rinkimų ture  balsavo po 7 075 rinkėjus. Tačiau pirmajame rinkimų ture daugiau balsų Utenos rinkimų apygardoje surinko ir ten pirmavo E. Pupinis.

Jeigu abu kandidatai pirmą kartą balsuojant buvo gavę vienodą balsų skaičių, Seimo nariu tampama burtais.

VRK preliminariai yra paskelbusi, kad Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje laimėtojas yra dabartinis Seimo narys konservatorius E. Pupinis.

„Vienaip ar kitaip rinkimų rezultatas gali pasikeisti, o kaip jis pasikeis – pamatysime po skaičiavimo“, – sakė VRK pirmininkė.

Beje, Seimo rinkimų įstatyme įstatymų leidėjas yra numatęs, kaip spręsti šią beprecedentę situaciją.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių. Jeigu abu kandidatai gavo vienodą balsų skaičių, Seimo nariu tampa tas kandidatas, kuris pirmą kartą balsuojant buvo gavęs daugiau balsų.

Jeigu abu kandidatai pirmą kartą balsuojant buvo gavę vienodą balsų skaičių, Seimo nariu tampama burtais.

 

Rezultatai

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS