Ekonomikos ministras R. Sinkevičius: savo politinę karjerą baigiau | kl.lt

EKONOMIKOS MINISTRAS R. SINKEVIČIUS: SAVO POLITINĘ KARJERĄ BAIGIAU

Į Seimą neperrinktas ekonomikos ministras socialdarbietis 68-erių Rimantas Sinkevičius sako baigiantis politinę karjerą.

„Aš savo politinę karjerą baigiau. Gaila. Negalėjau pratęsti. Jau taškas padėtas ir  nepersigalvosiu.Man kiti rinkimai jau nėra svarbūs, o partijos reikalus aptarsime partijos forumuose“, – BNS sekmadienio vakarą sakė R Sinkevičius.

R. Sinkevičius Jonavos apygardoje surinko apie 35 proc. balsų. Jį įveikė socialdemokratas Eugenijus Sabutis.

„Būna laikas laimėti, ateina laikas ir pralaimėti. Dabar kaip tik turėsiu gerą laiką savo dar asmeniniame gyvenime, kol nespaudžia kokios sveikatos problemos“, – teigė R. Sinkevičius.

R. Sinkevičius šiuo metu yra socialdarbiečių partijos pirmininko pavaduotojas ir frakcijos Seime seniūnas. Parlamente, išrinktas toje pačioje vienmandatėje Jonavos rinkimų apygardoje, jis dirba jau ketvirtą kadenciją, nuo 2000 metų, išskyrus 2004-2008 metų kadenciją. Tuo metu nepatekęs į Seimą jis dirbo koncerno „Achemos grupė“ plėtros direktoriumi. 

Parlamentaras visas kadencijas dirbo parlamentiniame Ekonomikos komitete.

Nuo 2017 metų gruodžio vadovavo Ekonomikos komitetui, nes tuometinis vadovas „valstietis“ Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas ekonomikos ministru, o jam pradėjus eiti eurokomisaro pareigas, R. Sinkevičius 2020 metų vasarą tapo ekonomikos ir inovacijų ministru.

2012-2016 metais R. Sinkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tėvas

Nieko gero nenuveikei Lietuvos labui - tik sau! Gėdinga tamstos istorija, nes ji niekinė! Kam reikia eiti pareigas,jei esi tik sraigteliu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS