EP komitetai svarstys Sausio 13-osios bylos teisėjų ir prokurorų persekiojimą | kl.lt

EP KOMITETAI SVARSTYS SAUSIO 13-OSIOS BYLOS TEISĖJŲ IR PROKURORŲ PERSEKIOJIMĄ

  • 4

Ketvirtadienį Europos Parlamento (EP) Užsienio reikalų bei Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitetai bendrame posėdyje svarstys Rusijos vykdomą Sausio 13-osios bylą nagrinėjusių teisėjų ir prokurorų persekiojimą.

Posėdyje turėtų dalyvauti Lietuvos teisingumo ministrė, Teisėjų tarybos, Generalinės prokuratūros, Interpolo, Europos Komisijos, Europos teisminio bendradarbiavimo padalinio Eurojusto atstovai.

Rusijos teisėsauga pernai gruodį pranešė, kad Sausio 13-osios byloje nuosprendį paskelbusiems Vilniaus apygardos teismo teisėjams už akių pateikė kaltinimus dėl neva žinomai neteisėto nuosprendžio priėmimo, ir ketino skelbti jų paiešką.

Vilniaus apygardos teismas 2019 metų kovą daugiau kaip 60 buvusių sovietų pareigūnų, karininkų pripažino kaltais dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų už jų vaidmenį per sovietų agresiją 1991 metų sausį. Dauguma iš jų buvo nuteisti už akių.

Lietuvos politikai pastaraisiais mėnesiais įvairiais lygiais kreipėsi paramos į Europos Sąjungos ir NATO partnerius, kad Lietuvos teisėjai būtų apsaugoti nuo Maskvos vykdomo persekiojimo.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams atakuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, šimtai buvo sužeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Komjaunuolis

Kai kurpti bylas prieš nekaltus žmones tada kieti, o dabar ką? Temidės išsigando?

TEISINGAI - bylas vedanciu Teiseju

niekas niekados nepersekioja.... o stai korumpuotus, melagius ,faktu klastotojus ar jais manipuliuojacius --persekioja visur visi ir visada....

Budelis

Kada bus paviesinti visi neprisipazine kgbistiniai sunys, uzsislaptine 75 metams?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS