Etikos sargai neatnaujins tyrimo dėl S. Skvernelio gatvės asfaltavimo | kl.lt

ETIKOS SARGAI NEATNAUJINS TYRIMO DĖL S. SKVERNELIO GATVĖS ASFALTAVIMO

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė neatnaujinti tyrimo dėl gatvės, kurioje su šeima gyvena premjeras Saulius Skvernelis, asfaltavimo.

„Komisija nusprendė tyrimo dėl S. Skvernelio elgesio neatnaujinti“, – BNS informavo VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

E. Ivanauskaitė teigė, kad per pastarąsias savaites surinkta medžiaga neatskleidė duomenų apie konkrečius premjero tarnybinius veiksmus interesų konflikto situacijoje, kuriuos galima būtų vertinti kaip naujas aplinkybes.

Ji taip pat pažymėjo, kad viena iš tyrimo krypčių negali būti atnaujinta dėl naujos Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo redakcijos, įsigaliojusios nuo sausio.

„Antruoju atveju komisija tyrė, ar (...) S. Skvernelis nenaudojo savo pareigų, galių ir vardo siekdamas paveikti kitų asmenų sprendimą, kuris jam sukeltų intereso konfliktą. Birželį toje dalyje tyrimas nutrauktas, nes nuo sausio pirmos dienos įsigaliojo nauja redakcija, kurioje nebeliko iki tol galiojusio draudimo valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims naudotis pareigomis, galiomis ir vardu siekiant paveikti kitų asmenų sprendimą, kuris sukeltų interesų konfliktą, ir dabar atnaujinti tyrimą šioje dalyje teisinio pagrindo nėra“, – sakė VTEK atstovė.

Ji taip pat pažymėjo, kad sprendimas neatnaujinti tyrimo neužkerta kelio tai padaryti ateityje, jei komisija gautų konkrečių faktinių duomenų, senatis yra treji metai.

Spalį į VTEK dėl tyrimo atnaujinimo kreipėsi opozicijoje buvusių konservatorių frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė.

Premjero sutuoktinė Silvija Skvernelė dar prieš Seimo rinkimus Vilniaus rajono Upės gatvės bendruomenę uždaroje feisbuko grupėje paragino balsuoti už vidaus reikalų ministrę R. Tamašūnienę dėl jos pastangų, siekiant kelio asfaltavimo.

Premjero sutuoktinės įrašo kopija pasklido socialiniuose tinkluose.

Ministro pirmininko S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas nepaneigė įrašo autentiškumo ir pavadino tai asmeniniu pasisakymu.

Kaip matyti iš įrašo kopijos, S. Skvernelė paprašė vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuoti už R. Tamašunienę, nes „tai yra žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojams“.

S. Skvernelis buvo sulaukęs opozicijos kritikos, kai už Vyriausybės skirtus pinigus buvo išasfaltuotas Upės gatvės ruožas, vedantis į jo namus.

VTEK šiemet birželį paskelbė neturinti duomenų, kurie leistų teigti, kad premjeras galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes Vyriausybės dokumentuose konkreti gatvė nebuvo minima.

S. Skvernelis visada teigė, kad jis nedarė jokios įtakos Vilniaus rajono savivaldybės sprendimui lėšas nukreipti Upės gatvės asfaltavimui.

R. Tamašunienė  2016 metais į Seimą buvo išrinkta Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, ten ji išrinkta ir šių metų parlamento rinkimuose.

Ministrė anksčiau spalį aiškino apie Upės gatvės asfaltavimo problemą žinojusi jau aštuonerius metus, apie tai ji teigė nebendravusi nei su premjeru, nei su jo žmona, tačiau kalbėjusi su Vilniaus rajono savivaldybės ir Kelių direkcijos atstovais.

Tuo metu Lietuvos automobilių kelių direkcijos buvęs vadovas Vitalijus Andrejevas teigė, kad ministrė apie tai su direkcija nebuvo kalbėjusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kauniete

Pagarba jums gerbemas Skverneli jus puikus pirmininkas ir žmonės laukia jusu sugrižimo

Jų yra buvo ir dar bus.

Kodėl tik šis kelelis taip rūpi. Kiek jų tokių jau sutvarkytų ,ne vieno ministro ir valdininkų kelelių yra. Visi valdininkai sau padaro šį bei ta naudinga, ir darys nes jie už nieką neneša atsakomybės, o turint galimybe ja pasinaudoja. Manau niekur nedingo sovietinių laikų valdininkų privilegijos ,netgi jos patobulintos ,šiuolaikiškos.

Anonimas

o galejo pilnai asvaltuot ta suknista zvyrkeli duobeta,juk ten varineja dugybe zmoniu ir prie upes ir siaip i miskus,ir gyvenanciu ten pilna,kazkaip betvarke

SUSIJUSIOS NAUJIENOS