Eurokomisaras V. Sinkevičius sukritikavo R. Karbauskio valdantiesiems pažertas replikas: neetiška | kl.lt

EUROKOMISARAS V. SINKEVIČIUS SUKRITIKAVO R. KARBAUSKIO VALDANTIESIEMS PAŽERTAS REPLIKAS: NEETIŠKA

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius teigia, kad nėra etiška dabartinės Lietuvos valdžios veiksmus tapatinti su Baltarusijos režimo vykdoma politika. Būtent tokią analogiją matąs pirmadienį pareiškė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Jis pirmadienio rytą kalbėdamas apie valdančiųjų inicijuotą Partnerystės įstatymą akcentavo, kad dabartinės valdančiosios koalicijos veiksmai, siekiant priimti šį įstatymą, primena principus, kuriuos taikydama veikia Baltarusijos valdžia.

„Totalitarinis valdymas. Jis Lietuvoje nėra grindžiamas karine jėga, kaip tai daro Lukašenka Baltarusijoje. Tačiau mūsų valdžios metodai, kuriuos ji smerkia rodydama į Baltarusijos pusę, jau įgauna panašumų – negirdima žmonių valia, kai visuomenei brukamos jai nepriimtinos vertybės ir sprendimai, o, vietoj Tautos vienybės puoselėjimo, užsiimama visuomenės skaldymu, prioritetu padarant dalykus, kuriems priešinasi didžioji dalis Lietuvos žmonių!“, – valdantiesiems dėl Partnerystės įstatymo priekaištaudamas rašė R. Karbauskis.

Pirmadienio vakarą eurokomisaras V. Sinkevičius tokius palyginimus pavadino neetiškais. ELTA primena, kad jis dėl užimamų pareigų EK yra suspendavęs narystę „valstiečių“ partijoje, anksčiau yra vadovavęs partijos Vilniaus skyriui.

„Baltarusijos tema neturėtų būti suplakama su kitais, absoliučiai nesusijusiais klausimais, neturėtų būti priešinama su Lietuvos gyventojų gerove. Tai turi būti vienijančia, o ne skaldančia tema.

Bet kokie dabartinės Lietuvos valdžios veiksmų prilyginimai Baltarusijos režimui yra ne tik neetiški, bet ir menkinantys mūsų šalies demokratijos pasiekimus, vardan kurių Lietuvos žmonės paaukojo ypač daug“, – feisbuke rašė eurokomisaras.

Ragina Lietuvą užimti kietą poziciją Baltarusijos atžvilgiu

Komentuodamas Baltarusijos režimo beprecedenčius veiksmus, kuomet panaudojus naikintuvą priverstinai į Minską buvo nukreiptas iš Graikijos į Lietuvą skridęs „Ryanair“ lėktuvas, V. Sinkevičius akcentavo, kad Baltarusijos atžvilgiu Lietuva privalo užimti „kietą poziciją“.

„Europos vadovų taryba šįvakar svarstys, kokių priemonių imtis dėl Baltarusijos veiksmų. Lietuvos pozicija privalo būti kieta – Baltarusija yra mūsų kaimynė ir istorinė sesuo. Mūsų visų reikalas užtikrinti, kad Baltarusijos žmonės būtų saugūs, o mūsų kaimynėje valdžią užgrobęs rėžimas nekeltų grėsmės Europos ir europiečių saugumui“, – akcentavo V. Sinkevičius.

„Dėl veiksmų Baltarusijos atžvilgiu reikia susitarti. Kažkada politinės partijos sutarė dėl NATO standartus bei šalies poreikius atitinkančio gynybos finansavimo ir tai visai neseniai juos pasiekėme. Šiandien turime sutarti, kad vieninga pozicija Baltarusijos klausimu yra mūsų saugumo garantas“, – pridūrė eurokomisaras.

Ragina nepervertinti Baltarusijos ekonominės svarbos Lietuvai

V. Sinkevičius pažymėjo, kad nereikėtų pervertinti Baltarusijos ekonominės reikšmės Lietuvai. Jo teigimu, vertybės šiuo atveju yra svarbiau.

„Ir visgi kai imame kalbėti apie dar tvirtesnę poziciją, nuolat išlenda koks balsas, sakąs, o gal nereikia pyktis – juk „ekonominiai santykiai“, nepainiokime to su politika.

Lietuvos ir Baltarusijos santykių įšaldymas Lietuvai kainuotų maždaug 0,9 proc. BVP per trejus metus. Absoliuti dauguma Lietuvos eksporto į Baltarusiją yra reeksportas. Tie „ekonominiai santykiai“, apie kuriuos čia kartais postringaujama, yra tiesiog niekiniai. Nepamirškime, kalbame apie nusikalstamą režimą, kuris žudo ir engia savo piliečius bei rizikuoja mūsų piliečių saugumu.

Vertybių nereikia pardavinėti. O kainos net neišeina pavadinti Judo sidabriniais, greičiau - vargani Judo skatikai“, – socialiniame tinkle rašė V. Sinkevičius.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jo

Ko norėti iš chamiško buko mento

teisingai sinkeviciau --nelosi ant kaimyno

sudais nedrabstysi , savos ekonomikos nesmugdysi ir negarbinsi LGBTQ agrastu --IILGAI EUROKOMISARU NESEDESI ismes kaip muse is barsciu ... parduok artima savo ir nepamirsk apie tolima --nes atejes tolimas parduos tave.....

Sikevičiau,

ar tos visos, gal ir perteklinės sankcijos, neatvęs prie to, kad Baltarusija atsidurs Rusijos glėbyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS