Eurokomisaro kadenciją baigusiam V. Andriukaičiui – aukštas tarptautinis postas | kl.lt

EUROKOMISARO KADENCIJĄ BAIGUSIAM V. ANDRIUKAIČIUI – AUKŠTAS TARPTAUTINIS POSTAS

  • 13

Kadenciją baigęs eurokomisaras, socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis rengia baigiamuosius dokumentus eiti naujas pareigas.

Jis, kaip skelbia portalas LRT.lt, taps Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) specialiuoju pasiuntiniu Europos regionui. V. P. Andriukaitis tikisi naują darbą pradėti kovo 1-ąją.

„Dabar formuoju dokumentus naujai pozicijai užimti. Pasaulio sveikatos organizacijos specialiojo pasiuntinio Europos regionui veikla aprėptų visuotinę sveikatą“, – LRT.lt ketvirtadienį sakė V. P. Andriukaitis.

Jo darbas apims daug sričių – pirminę sveikatos priežiūrą, medicinos specialistų įdarbinimo problemas, jų trūkumo problemą, sveikatos sistemos skaitmenizavimą, kovą su infekcinėmis ligomis, epidemijomis, vakcinavimą, neinfekcinių ligų, traumų prevenciją, sveiko gyvenimo būdo sistemos įdiegimą.

Oficialus V. P. Andriukaičio biuras bus Kopenhagoje, tačiau politikui teks daug keliauti – jo akiratyje bus 53 Europos valstybės.

Jis ketina derinti šias pareigas su eksperto darbu – eiti ir sveikatos politikos patarėjo prie Jungtinių Tautų Organizacijos pareigas.

„Abejos pareigos nesikirstų. Šio darbo turinys – ekspertinis. O pirmojo – programų vykdymo, kontrolės, pagalbos, tai yra, vykdomoji funkcija“, – paaiškino politikas.

Be to, jis sulaukė pasiūlymų skaityti paskaitas Ženevos universitete.

Eurokomisaro, atsakingo už sveikatą ir maisto saugą, pareigas V. P. Andriukaitis baigė eiti pernai metų pabaigoje, pasikeitus Europos Komisijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

buvęs gydytojas

Bet iš kur tokių komentatorių atsiranda, kaip buvęs gydytojas??? Andriukaitis NEBUVO net komjaunuoliu, buvo prie sovietų kelis kartus suimtas už antitarybinę veiklą, kalėjo lageriuose. Tačiau, visur mokėsi puikiausiais pažymiais, turi gydytojo ir istoriko diplomus.

...

JEI daug keliaus, jam 'karūna' NEIŠVENGIAMA.

Buvęs gydytojas

Tarp senosios kartos kolegų sklinda kalbos, kad būdamas Kauno med. instituto komjaunimo sekretoriumi ir TSKP nariu smagiai "prižiūrėdavo" studentus ir kolegas. Šito iki šiol nepamiršta vyresnio amžiaus gydytojai. Beje, gydytojas jis niekinis, visą gyvenimą dirbo tik su popieriais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS