Europos Komisijos nariui V. Sinkevičiui – tvarumo apdovanojimas | kl.lt

EUROPOS KOMISIJOS NARIUI V. SINKEVIČIUI – TVARUMO APDOVANOJIMAS

  • 4

Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingam Europos Komisijos nariui Virginijui Sinkevičiui įteiktas prestižinis Hanso Karlo von Karlovitzo tvarumo apdovanojimas (ang. Hans-Carl-von-Carlowitz Sustainability Award).

Penktadienį Kemnice, Vokietijoje, apdovanojimas komisarui skirtas už jo politinį užmojį ir lyderystę inicijuojant Gamtos atkūrimo įstatymą, pranešė V. Sinkevičiaus biuras.

„Šis apdovanojimas yra daug daugiau nei asmeninis pripažinimas; jis atspindi mūsų visų – tiek politikų, tiek piliečių – įsipareigojimą dirbti dėl tvarios ateities. Gamtos atkūrimo įstatymas yra kritiškai svarbus ne tik mūsų ūkininkams, miškininkams, ir žvejams, kurie tiesiogiai priklauso nuo ekosistemų, bet ir visai visuomenei. Jis atskleidžia mūsų bendrą ryžtą kurti tokį pasaulį, kuriame ateities kartos galės gyventi harmonijoje su gamta“, – pasakojo V. Sinkevičius.

Gamtos atkūrimo įstatymo tikslas yra atkurti ne mažiau kaip 20 proc. Europos Sąjungos sausumos ir jūrų ekosistemų iki 2030 metų.

Hanso Karlo von Karlovitzo draugija pripažįsta šį įstatymą kaip esminį elementą ateities tvarumo strategijoje. Ketvirtadienį dėl šio įstatymo buvo rastas preliminarus kompromisas vykusiame triloge tarp Europos Komisijos, Europos Parlamento ir Europos Tarybos, kuriai šį pusmetį pirmininkauja Ispanija.

Įteikdami V. Sinkevičiui apdovanojimą, draugijos atstovai pabrėžė komisaro sugebėjimą perteikti tvarumo idėjas entuziastingai ir aiškiai, lygino jį su draugijos įkūrėju Karlovitzu.

Hanso Karlo von Karlovitzo tvarumo apdovanojimas, teikiamas Hanso Karlo von Karlovitzo draugijos, yra svarbus pripažinimas asmenims, kurie prisideda prie tvarumo idėjų sklaidos politikoje ir visuomenėje.

Pats Karlovitzas – vienas pirmųjų žmonių, pradėjusių plėtoti ir dalintis tvarumo idėjomis.

Buvusių laimėtojų tarpe ir Europos Komisijos prezidentė Ursula von der Leyen, aplinkosaugos aktyvistė Greta Thunberg ir antropologė Jane Goodall.

GALERIJA

  • Virginijus Sinkevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietiškas

Gavo apdovanojimą už nieką arba už Lietuvos medžių iškirtimą, bet jie to nežino!

šis "komisaras" Lietuvai nepajudino nei piršto,

ir tai rodo , jog TOKIE trilogijos atstovai, savo veiksmais , pirma s u l a u ž o VISUOMENĖS tvarią ateitį , o po to nepavyksta atstatyti , tai kas buvo

Gražus pasityčiojimas

iš tuščios vietos:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS