G. Kirkilas ir G. Landsbergis siūlo sankcijas Baltarusijos valdžiai dėl represijų | kl.lt

G. KIRKILAS IR G. LANDSBERGIS SIŪLO SANKCIJAS BALTARUSIJOS VALDŽIAI DĖL REPRESIJŲ

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas ir opozicijos lyderis konservatorius Gabrielius Landsbergis siūlo įvesti nacionalines sankcijas Baltarusijos valdžios atstovams dėl represijų prieš opoziciją ir žiniasklaidą.

Parlamentarai paragino Vyriausybę už represijas atsakingiems asmenims uždrausti atvykti į Lietuvą pagal vadinamąjį Magnitskio įstatymą.

„(...) prašytume inicijuoti procedūras, reikalingas nustatyti ir įvardyti asmenis, atsakingus už Baltarusijos demokratinės opozicijos, nepriklausomos žiniasklaidos ir pilietinės visuomenės aktyvistų persekiojimą ir represijų organizavimą bei įtraukti juos į Užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, sąrašą“, – rašoma parlamentarų laiške užsienio reikalų ir vidaus reikalų ministrams.

Pasak parlamentarų, tokiu žingsniu „Lietuva ne tik politiniais pareiškimais, bet ir konkrečiais veiksmais pademonstruotų Baltarusijos žmonėms ir visai tarptautinei bendruomenei savo aiškią poziciją, kad žmogaus teisių pažeidimai negali būti toleruojami“.

Baltarusijos valdžiai atsisakius leisti keliems prezidento Aleksandro Lukašenkos varžovams dalyvauti rugpjūčio 9-osios rinkimuose, šalyje įvyko protesto akcijų, per jas sulaikyta šimtai žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS