G. Landsbergis ambasadorius ragino ieškoti naujų veikimo būdų | kl.lt

G. LANDSBERGIS AMBASADORIUS RAGINO IEŠKOTI NAUJŲ VEIKIMO BŪDŲ

  • 4

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį nuotoliniu būdu susitiko su 62 Lietuvos diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir atstovybių prie tarptautinių organizacijų vadovais.

Nuotolinio susitikimo metu ministras G. Landsbergis pabrėžė nuveiktų darbų svarbą ir įvertino Lietuvos diplomatiją, kaip patyrusią ir brandžią tarnybą. Jis ragino diplomatus būti pasirengusius ne tik reaguoti į iššūkius, bet ir veikti, patiems siūlyti iniciatyvas, ieškoti naujų veikimo būdų ir stiprinti koalicijas su partneriais.

Kaip nurodoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, ministras su diplomatinių atstovybių vadovais aptarė veiklos gaires ir pagrindinius pokyčius generuojančius projektus. Jis pabrėžė, kad Lietuva tampa svarbiu laisvės ir demokratijos centru. „Rytų kaimynystės šalims esame ir būsime regioninis demokratijos centras. Siekiame plėsti demokratijos ir laisvės erdvę visame pasaulyje“, – teigė ministras.

Lietuvos balsas turėtų būti stipresnis priimant strateginius Europos Sąjungos (ES) sprendimus. Užsienio reikalų ministras akcentavo aktyvaus ES veikimo Rytų kaimynystėje svarbą. Saugumo situacija mūsų regione vis dar lieka įtempta – šiame fone kaip niekada aktualus tvaraus transatlantinio ryšio išlaikymas ir stiprinimas. G. Landsbergis daug dėmesio skyrė strateginių partnerysčių stiprinimui, taip pat ryšiams, įsiklausymui į kylančius iššūkius ir bendram veikimui su Pietų Europos valstybėms.

Siekiant rinkų diversifikavimo ir aktyvesnių santykių su Rytų Azijos šalimis, vyksta politikos peržiūra šio regiono atžvilgiu. Atidaryta ambasada Australijoje, bus steigiamos atstovybės Pietų Korėjoje, Singapūre, Taivane. Vienas esminių Lietuvos diplomatinės tarnybos veiklos prioritetų išliks efektyvi ekonominė diplomatija. Krizė dar kartą parodė, kad būtina gilinti strateginę eksporto rinkų diversifikaciją bei aktyvinti pastangas, stiprinant ekonominį atstovavimą diplomatinėse atstovybėse.

Šis susitikimas vyko Lietuvos diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir atstovybių prie tarptautinių organizacijų vadovų metinio susitikimo formatu.

Artimiausiomis dienomis numatytos ambasadorių diskusijos ekonominės diplomatijos bei ekonomikos ir transporto politikos strategijos temomis, bus kalbama apie Lietuvos koalicinį patrauklumą. Savaitę trunkantį nuotolinį susitikimą užbaigs susitikimas su Užsienio reikalų ministerijos kanclere Inga Černiuk, jame bus aptarti diplomatinės tarnybos funkcionavimo, stiprinimo ir administravimo pokyčiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Broilerio veikimo būdai

Sklypas už 1eu, valstybinės įmonės pastatas už 1eu, tryda dykai ir daug kocozaurų prie klaviatūrų.

NAUJI VEIKIMO BŪDAU PAGAL GABRIUKĄ...

Tai - terorų aktų organizavimas svetimuose valstybėse. Savo "sugebėjimus" jis jau pademonstravo Baltarusijoje kartu su namų šeimininke Cichanovskaja...

Jei neturi ką pasakyt, tai tegul tyli

Jau geriau jis visai nekalbėtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS