G. Landsbergis apie sprendimą dėl Taivaniečių atstovybės: nenormalu yra kitkas | kl.lt

G. LANDSBERGIS APIE SPRENDIMĄ DĖL TAIVANIEČIŲ ATSTOVYBĖS: NENORMALU YRA KITKAS

  • 47

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad nenormalu yra ne tai, kad Taivano salos žmonės norėjo vadintis taivaniečiais, o tai, kaip elgiasi Kinijos valdžia.

„Apie normalumus ir nenormalumus. Daug kas klausia paskutinėmis dienomis, kada, kaip, kas priėmė bei kas sutiko su sprendimu dėl Taivaniečių atstovybės. Keista, kad tų klausimų buvo mažokai, kai apie šį sprendimą paskelbėme dar liepos mėnesį. Kaip sakoma, pergalės tėvų daug, taip ir vasarą apie sprendimą buvo žinota, pritarta ir sveikinta. Įmonėms susidūrus su sunkumais – taivaniečiai daugelio paliekami našlaičiais“, – savo feisbuko paskyroje rašo G. Landsbergis.

„O juk visiškai nieko ypatingo Lietuvoje neatsitiko, tik žmonės iš Taivano salos norėjo save vadinti taivaniečiais, ir tai yra visiškai normalu. Tai nepažeidžia mūsų tarptautinių įsipareigojimų, nepažeidžia sutarčių. Leisti vadintis taip, kaip žmonės save vadina, nėra klaida“, – taip pat pažymi jis.

Nenormalus ir neatitinkantis tarptautinių įsipareigojimų yra spaudimas įmonėms, nenormalus yra vieningos ES rinkos sistemos laužymas. Mesti iššūkį Europos Sąjungai yra klaida.

Ministras pabrėžia, kad nenormalu yra Kinijos valdžios elgesys.

„Nenormalu yra kitkas. Nenormalus ir neatitinkantis tarptautinių įsipareigojimų yra spaudimas įmonėms, nenormalus yra vieningos ES rinkos sistemos laužymas. Mesti iššūkį Europos Sąjungai yra klaida“, – pabrėžia G. Landsbergis.

„Vakar žiūrėjome Sergejaus Loznicos filmą apie vieną pažįstamą muzikologijos profesorių (perfrazuojant filme girdėtą frazę). Labai daug déjà vu jausmo – apie tai, kas yra klaida, kas su kuo turėjo konsultuotis ir ko atsiklausti leidimo dėl Lietuvos nepriklausomybės. Ir kaip filme buvo pasakyta, visi klausimai turi prasmę tik tuomet, jei nepripažįstamas pagrindinis principas – ar žmonės turi teisę apsispręsti ir būti laisvi. Būtent laisvės siekis yra normalu, o ne agresyvi ir neteisėta komunistų partijos valdomos šalies reakcija. Panašu, kad po trisdešimties metų vis dar turime sau priminti, kas yra kas“, – rašo ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Ggg

Nenormalu kad tu esi ministras

Zmogus

Jam laikas vaziuoti pas senelio darbdavius, i maskva.

Anonimas

..Jeigu tai G.L.kalba,,,,tai ...zmogus ---sunkiai mastantis [[[kaip rusai sako;tugodum.]],,,daug zodziu bet menkaverte prasme,;sunkiai dirba galvele.Didziule klaida-- toki zmogu i atsakingas valstybes pareigas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS