G. Landsbergis: „Avia Solutions“ sprendimas gabenti žmones iš Kabulo naudingas visiems | kl.lt

G. LANDSBERGIS: „AVIA SOLUTIONS“ SPRENDIMAS GABENTI ŽMONES IŠ KABULO NAUDINGAS VISIEMS

Aviacijos verslo grupės „Avia Solutions“ sprendimas prisidėti prie Vakarų valstybių piliečių ir afganistaniečių evakuacijos iš Kabulo naudingas tiek verslui, tiek ir bėgantiesiems iš Afganistano, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Tai yra privati kompanija, kuri, matyt, gali prisiimti tam tikrą riziką, galbūt ir didesnę, nei kitos aviakompanijos, ir iš tos rizikos gali ir uždirbti. Tai jei jiems tas veikia, aš manau, kad tai yra gera proga ir jiems, ir galbūt gera galimybė, o galbūt ir kartais vienintelė galimybė žmonėms išsigelbėti“, – žurnalistams pirmadienį sakė G. Landsbergis.

Kaip BNS sekmadienį patvirtino „Avia Solutions Group“ direktorių valdybos narys Vygaudas Ušackas, grupės užsakomųjų skrydžių bendrovė „KlasJet“ prisideda prie šiuo metu vykstančios Afganistane dirbusių Europos Sąjungos (ES) ir NATO šalių piliečių ir šioms šalis dirbusių afganistaniečių evakuacijos iš Kabulo. Anot jo, šiuo metu atliekama „keliolika skrydžių“ vykdant evakuaciją.

Penktadienį krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pranešė, kad į Kabulą išsiųsta karių komanda Lietuvai talkinusių afganų evakuacijai – į Lietuvą penktadienį parskraidinti pirmieji šios šalies piliečiai – šešių asmenų afganų šeima.

G. Landsbergis patvirtino, kad šiuo metu Afganistano sostinėje dirba Lietuvos Krašto apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijų komanda, siekianti „rasti ir identifikuoti žmones, kuriuos mes norime parvežti“. Dalis šių žmonių, pasak ministro, yra Kabule, ieškoma galimybių jiems patekti į miesto oro uostą ir „kartu su partneriais juos parvežti“.

„Nenoriu būti per daug optimistiškais, todėl, kad tai yra labai sunkus uždavinys, tiek Lietuvai, tiek ir kitoms valstybėms, kurios tą patį dabar bando daryti. Tikimės geriausio“, – sakė jis.

Afganistano kontrolę išvykstant paskutiniams JAV kariams perėmė Talibanas, prieš daugiau nei savaitę užėmęs sostinę Kabulą. Nuo to laiko išvykti iš Afganistano tapo sudėtinga.

Anksčiau skelbta, jog išgabenimo į Lietuvą laukia ir daugiau nei 100 Lietuvos kariams padėjusių vertėjų bei jų šeimų narių, bijančių, kad Talibanas gali mėginti su jais susidoroti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vieną kartą sako,

kad ši verslo grupė yra grėsmė nacionaliniam saugumui ,o dabar jų sprendimas naudingas ... Konservatoriai sudirbo gerb. Vygaudą Ušacką ,kad nebūtų išrinktas prezidentu ,bet jis dabar dirba toje grupėje . Kokios yra tikros TS-LKD vertybės ?

Rus

Ožius Batka uzvers juodašikniais, jei taip liežuviu statys tvora.

Avia Polutions

Jei Landsbergis sako, kad "visiems naudingas", — reiškia — bus bėdos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS