G. Landsbergis dalyvauja konferencijoje dėl Rusijos atsakomybės už karo nusikaltimus | kl.lt

G. LANDSBERGIS DALYVAUJA KONFERENCIJOJE DĖL RUSIJOS ATSAKOMYBĖS UŽ KARO NUSIKALTIMUS

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvauja tarptautinėje konferencijoje Hagoje dėl Rusijos atsakomybės už Ukrainoje vykdomus tarptautinės teisės pažeidimus ir karo nusikaltimus.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), konferencijoje aptariami veiksmai, kurių imasi tarptautinė bendrija, siekdama agresorės Rusijos ir jos bendrininkės Baltarusijos atsakomybės už jų vykdomus nusikaltimus žmoniškumui, karo ir kitus tarptautinius nusikaltimus, tarptautinės humanitarinės teisės ir žmogaus teisių pažeidimus.

Taip pat bus diskutuojama dėl tinkamo šių nusikaltimų įrodymų dokumentavimo ir surinkimo, karo Ukrainoje liudytojų ir nukentėjusiųjų apsaugos, koordinuojami būsimi žingsniai, siekiant agresorių atsakomybės.

Konferencijoje organizuoja Nyderlandų užsienio reikalų ministerija kartu su Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuratūra ir Europos Komisija, nurodo URM.

Konferencijoje dalyvauja 60 valstybių aukšto lygio pareigūnai bei pagrindinių tarptautinių organizacijų – Tarptautinio baudžiamojo teismo, Jungtinių Tautų, Europos Komisijos, Europos Tarybos, Eurojusto atstovai.

Gairės: Gabrielius Landsbergis, karo nusikaltimai, konferencija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS