G. Landsbergis dalyvaus neformaliame užsienio reikalų ministrų susitikime Ispanijoje | kl.lt

G. LANDSBERGIS DALYVAUS NEFORMALIAME UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRŲ SUSITIKIME ISPANIJOJE

  • 7

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį išvyksta į Ispaniją, kur dalyvaus neformaliame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime.

Kaip pranešė ministerija, dvi dienas truksiantį susitikimą rengia šį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Ispanija. Susitikimo temos – Rusijos agresija prieš Ukrainą ir situacija Nigeryje bei Sahelio regione.

Susitikimo metu užsienio reikalų ministrai aptars ES saugumo įsipareigojimus ir ilgalaikę paramą Ukrainai, ES įsitraukimą įgyvendinant Ukrainos prezidento V. Zelenskio Taikos formulę, pastangas telkti globalų palaikymą Ukrainai ir Rusijos teisinės atsakomybės klausimus. Susitikime dalyvaus ir Ukrainos užsienio reikalų ministras D. Kuleba.

Neformaliame ministrų susitikime taip pat bus diskutuojama dėl situacijos Nigeryje ir platesniame Sahelio regione, aptariant ES finansinę, saugumo, vystymosi paramą, bei destabilizuojančią Rusijos dezinformacijos ir „Wagner“ grupuotės įtaką Afrikos šalims.

Numatyta atskira ministrų diskusija su Nigerio užsienio reikalų ministru ir Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos atstovais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kacapai

Yra pasaulio blogis

TURISTO-LITHUANO

Na kokiu dabar mintikes perlu sulauksime?

Kazė

Patraukit šitą iš arenos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS