G. Landsbergis dėkoja Vokietijos kolegei už istorinį sprendimą atsiųsti brigadą | kl.lt

G. LANDSBERGIS DĖKOJA VOKIETIJOS KOLEGEI UŽ ISTORINĮ SPRENDIMĄ ATSIŲSTI BRIGADĄ

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis NATO viršūnių susitikimo metu Vokietijos užsienio reikalų ministrei Annalenai Baerbock (Analenai Bėrbok) padėkojo už sprendimą atsiųsti į Lietuvą brigadą.

„Esame dėkingi Vokietijai už istorinį sprendimą atsiųsti brigadą ir už tvirtą partnerystę saugant taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką,“, – antradienį susitikęs su A. Baerbock sakė G. Landsbergis.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), Lietuvos ir Vokietijos diplomatijos vadovai aptarė saugumą regione, NATO Rytų flango gynybos bei atgrasymo klausimus, Rusijos karą prieš Ukrainą bei bendradarbiavimą su Rytų partnerystės šalimis.

Anot URM, abiejų šalių užsienio reikalų ministrai pasisakė už tai, kad būtina ir toliau tęsti ir dar labiau stiprinti visokeriopą paramą Ukrainai, ministras Vokietijos kolegei taip pat pristatė liepos pradžioje patvirtintą pirmąją Lietuvos Indijos-Ramiojo vandenynų regiono strategiją.

„Mūsų naujoji strategija skirta ne tik Lietuvos, bet ir visų mūsų draugų regione gerovei ir saugumui stiprinti. Lietuvai atlaikyti Kinijos ekonominį spaudimą padėjo mūsų visų partnerių, taip pat ir Vokietijos parama“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Vilnius dėl brigados su Vokietija sutarė pernai, o šiemet birželį Berlynas pranešė esantis pasirengęs vienetą nuolat dislokuoti Lietuvoje, jeigu šalis įrengs tam reikiamą infrastruktūrą ir tai nesikirs su kitais NATO planais.

Vokietija nuo 2017 metų vadovauja Lietuvoje dislokuotam NATO tarptautiniam sąjungininkų batalionui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Pensininkas Vokietijos kariuomenes atsiūs,mažiau vargo Vokietijoje liks. O kitų šalių atstovams nereikėtų kreipti dėmesio ką anūkas kalba..Nes tai jo senio kliedesiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS